Comeback Remy Shand na 12 jaar

Twaalf jaar na zijn debuut The Way I feel (2001/Motown) heeft Remy Shand via YouTube zijn terugkeer aangekondigd. Het debuutalbum The Way I Feel van Remy Shand ging bijna 1 miljoen keer over de toonbank. De platenmaatschappij van Remy Shand had dan ook vast een grotere productie van hem willen zien en dat geldt ook voor vele blue eyed soul liefhebbers getuige initiatieven als Where is Remy Shand. Op het internet zijn voldoende redenen te vinden waarom Remy Shand meer dan een decennium niet van zich heeft laten horen.

De eerste nieuwe track van Remy Shand getiteld Where Are We Going is van dezelfde hoogstaande kwaliteit als zijn debuut The Way I Feel. Wat dat betreft is er dus niets veranderd. Wel klinkt de muziek organischer en heeft het meer jazzinvloeden gekregen. En de stem van Remy Shand klinkt een stuk rijper.

Op zijn YouTube kanaal heeft Remy Shand ook een tweetal instrumentaaltjes geupload waar Shand een oproep bij heeft geplaatst om er zang aan toe te voegen. Een zoektocht brengt ook nog wat liveopnamen uit 2009 van Remy Shand aan het licht en daar stopt het niet. De track Springtime is een eerbetoon aan de overleden moeder van Remy Shand en verklaart veel over wat hem de afgelopen twaalf jaar heeft beziggehouden.

Onderstaande opname Killing Fields werd afgelopen zondag door Remy Shand opgenomen en een dag later online gezet.

Het lijkt erop dat dit niet het laatste is dat we van Remy Shand zullen horen…

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.