De beste videoclips van 2013

Daar zijn ze dan. De beste videoclips van 2013!

10: Drake-Started At The Bottom

…waarin Drake er zeer goed in slaagt de leegheid van zijn eigen bestaan te visualiseren.

9: Gesaffelstein-Pursuit

Filmische video van regisseursduo Fleur & Manu waarin een gouden robot op een voetstuk wordt gezet.

8: Justin Timberlake-Mirrors

Prachtig opgebouwd verhaal over de ups en downs van langdurende relaties.

7: Janelle Monáe feat. Erykah Badu-Q.U.E.E.N

Revolutionaire video waarin Janelle Monáe oproept tot een betere wereld.

6: Beyonce-Drunk In Love

Beyonce besloot dat Het Album als kunstvorm toe was aan vernieuwing en besloot tot het uitbrengen van een “Visual Album”. Nu is visuele aspect altijd al belangrijker geweest in de carrière van Beyonce, dus het lijkt een logische stap. In ‘Drunk In Love’ zien we dan ook vooral veel Beyonce.

5: Ylvis-The Fox

Niet zonder reden ging deze video viraal met 305 miljoen plays en 2,7 miljoen likes. We zijn heel benieuwd welke carriere er na dit succes in het verschiet ligt voor regisseur Ole Martin Hafsmo.

4: Miley Cyrus-Wrecking Ball

Regisseur Terry Richardson bleek zeer creatief uit de voeten kunnen met slechts enkele rekwisieten: een grote voorhamer, een ijzeren bal en…eh… vooral heel veel Miley Cyrus.

3: Kanye West-Bound 2

Videoclip met een boodschap. De bedoeling van Kanye West was de wereld te laten zien welke neppe content we al jaren te zien krijgen. Nu alleen met een zwarte man in de hoofdrol. Velen misten echter de bedoeling van Kanye West. Gelukkig heeft hij alle geduld om het uit te leggen.

2: Bob Dylan-Like A Rolling Stone

Een fantastische promo voor de schitterende box met alle 35 studioalbums van Bob Dylan, 6 live albums en dubbelalbum met “Side Tracks”. Zelden heeft een videoclip zoveel interactiviteit geboden. Bekijk hem op video.bobdylan.com en wees de regisseur!

1: Pharrel-Happy

Het was natuurlijk wel een beetje raar dat Happy van Pharrel alleen in Nederland een hit werd. Het was echter slechts een aanloop naar een wereldwijd en artistiek succes. De eerste 24 uurs video ooit!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.