Dit zouden echt de “Vergeten Liedjes” moeten zijn van Het Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft maandag het initiatief “Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen” gelanceerd. Een verzamelalbum waarmee Het Rode Kruis geld probeert in te zamelen voor de vergeten kinderen in Zuid-Soedan, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Achttien artiesten hebben een liedje dat ze nog op de plank hadden liggen, een zogenaamd ‘vergeten liedje’, gedoneerd voor het verzamelalbum “Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen”. Achttien artiesten die allemaal een link met Nederland hebben. Of ze zijn er geboren of we hebben ze omarmd. Achttien omdat je dan immers volwassen bent, zegt men. En zeggen artiesten niet altijd dat de liedjes die ze schrijven hun kindjes zijn? Kortom, “Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen” is een album vol symboliek.

In de harten van de mensen

Ik ben onmiddellijk bereid mijn portemonnee te trekken en Het Rode Kruis in staat te stellen voedsel uit te delen, acute medische zorg te verlenen en tevens zaaigoed en gereedschap zodat families met kinderen weer in hun eigen bestaan kunnen voorzien. Ik hoef daar echter geen achttien liedjes voor in ruil terug die de artiesten in kwestie eerder niet goed genoeg vonden om iets mee te doen of diplomatieker gezegd, die niet op een album pasten. Dat is wat mij betreft de verkeerde symboliek. Nee, in plaats daarvan doe ik graag iets terug voor mijn donatie. Achttien vergeten liedjes, stuk voor stuk net zo fantastisch als de kinderen die ik met mijn donatie hoop te kunnen helpen. Liedjes die ik dolgraag gecoverd zie worden en die daarmee de kans krijgen om zich net als de vergeten kinderen opnieuw in de harten van de mensen te nestelen.

P.S. Inmiddels is er al 1 bonustrack toegevoegd aan onderstaande Spotify Playlist en ik denk zomaar dat het niet de laatste zal zijn. Want net zoals er miljoenen vergeten kinderen zijn er ontelbaar veel liedjes die we alweer vergeten zijn.

P.S. 2 Je donatie aan Het Rode Kruis kun je hier doen: http://www.rodekruis.nl/campagnes/vergeten-liedjes

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.