Elliott Smith film “Heaven Adores You” 5 mei in premiere

Heaven Adores You. Een treffendere titel is er niet te bedenken voor een film over Elliott Smith. De singer/songwriter wiens liedjes elf jaar na zijn dood nog evenzeer tot de verbeelding spreken. De film Heaven Adores You over Elliott Smith gaat 5 mei in premiere op het San Francisco International Film Festival. Drie jaar nadat via crowdfunding het benodigde geld werd ingezameld.

De filmmakers Nickolas Rossi, JT Gurzi, en Kevin Barker hadden zich ten doel gesteld het vrolijkere deel van Elliott Smith’s leven in beeld te brengen. Deze unieke invalshoek zorgde ervoor dat de vrienden en familie van Elliott Smith hun medewerking verleenden aan de film. Met niet eerder uitgebrachte opnames, video’s en foto’s. Onder andere Jon Brion, Larry Crane, Neil Gust, Tony Lash, Brandt Peterson, Rob Schnapf en de zus van Elliott Smith’s zus Ashley hebben hun medewerking verleend aan de film “Heaven Adores You” over Elliott Smith.

In bovenstaande trailer, gebruikt voor de crowdfunding actie, hoor je Elliott Smith en zijn vrienden over hoe Elliott een zaal voor zich kon winnen, ondanks dat Elliott Smith vond dat hij niet in de spotlights hoorde te staan.

Volgens regisseur Nickolas Rossi is de film “Heaven Adores You” een liefdevol eerbetoon aan het leven en de muziek van Elliott Smith, verteld in zijn eigen woorden (via opgenomen interviews en zijn liedjes) temidden van de mensen die van hem hielden.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.