Radiohead

Het nieuwe album van Frank Ocean is daar!

Update 14 september

Het album “Blond/Blonde” van Frank Ocean was vanaf vrijdag 9 september op Spotify te beluisteren, maar is inmiddels weer verwijderd. Pitchfork probeert momenteel verhaal te halen bij de zanger over het hoe en waarom.

Update 23 augustus

“Blond/Blonde”, het nieuwe album van Frank Ocean is toch niet via Def Jam uitgebracht. Hij heeft het zelf uitgebracht. Visual album “Endless” was het laatste album dat hij contractueel via hen moest uitbrengen. Het maakt het uitbrengen van een fysieke versie nog onwaarschijnlijker.

Update 21 augustus:
Frank Ocean heeft zojuist zijn tweede album uitgebracht. Op de albumhoes staat de titel “Blond”. Geen “Boys Don’t Cry” dus. Dat is namelijk de titel van het eveneens geteaste magazine dat vannacht in vier pop-up stores ( New York, London, L.A. en Chicago) op te halen was. Naast diverse interviews bedankt Frank Ocean hierin David Bowie, Kanye West, Jamie xx, Kendrick Lamar, Beyoncé, the Beatles, André 3000, Brian Eno, Pharrell en Elliott Smith voor hun medewerking aan het album “Blond”. Naar verluidt is André 3000 te horen op de track “Solo (Reprise).” Tekstfragmenten van de Elliott Smith compositie “A Fond Farewell” en van “Here, There, and Everywhere” the Beatles zijn ook op het album terug te vinden.

De tracklist van het album “Blond” op Apple Music is overigens verschillend van het magazine. Single ‘Nikes’ staat b.v. niet op de tracklist in het magazine. Het zou kunnen wijzen op twee versies van het album.

Update 20 augustus:
Frank Ocean is los! Vandaag is via Apple Music een nieuwe single, ‘Nikes’, uitgebracht. Dit nummer maakt geen deel uit van het visual album “Endless” dat gisteren uitkwam.

Naar verluidt komt ‘Nikes’ op het album “Boys Don’t Cry” te staan. Het lang geteaste album van Frank Ocean (zie onder) dat dus toch uit zal komen. Def Jam schijnt de gelukkige te zijn.

En nog meer goed nieuws. “Endless” is weer up op Vimeo, dus je kunt hem weer in de player bekijken.

Update 19 augustus:

Frank Ocean heeft vandaag zijn nieuwe visual album “Endless” uitgebracht. Je kon hem de hele dag in bovenstaande player beluisteren, maar helaas de video is verwijderd. Onderstaand kun je wel de aanloop naar deze release lezen.

3 juli 2016

Je hebt teasen en teasen. Frank Ocean heeft het een jaar lang volgehouden.

“Boys Don’t Cry”, het nieuwe album van Frank Ocean zou oorspronkelijk juli 2015 al uitkomen. April vorig jaar plaatste Frank Ocean een foto met de hashtags #ISSUE1 #ALBUM3 #JULY2015 #BOYSDONTCRY. Kwam er een album en een magazine?! Maar nee, geen van beide verscheen.

September 2015 vertelde Ian Connor dat hij wat had opgenomen met Frank Ocean. Oktober 2015 was er het nieuws dat Frank Ocean nog aan een paar tracks werkte met de Franse DJ/producer SebastiAn en dan zou het album klaar zijn. Dit werd later echter weer ontkend. In november verschenen foto’s van Frank Ocean in een studio samen met de singer-songwriter Khushi. Weer een maand later werden op Reddit beats van Hudson Mohawke gelekt in een mapje met de titel “frank o0000oocean”.

Ian Connor

Hoera, het is 2016

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Want in januari verscheen kort een foto van een FaceTime sessie van Rich The Kid en Frank Ocean. In Februari was kort muziek op Soundcloud en Instagram te horen en in maart liet Malay die het vorige album van Frank Ocean produceerde het volgende weten:

When he’s ready, the world is gonna get it. It could be tomorrow… well not tomorrow but maybe a month [laughs]. He’s been working super hard. I feel like he’s working harder than he’s ever worked in his life. I’m excited for everyone to hear it. I think people are going to be pleasantly surprised, for sure.

James Blake zei over het nieuwe materiaal:

It’s better. You grow, you improve, you nail a new message to the board. He’s had time to mature. It’s really cool to watch.

Inmiddels is het nieuwe album van James Blake wel al verschenen waarvoor Frank Ocean meeschreef aan twee nummers.

Radiohead ook in het complot?

De mooiste tease was wat ons betreft de foto boven dit artikel, geschoten tijdens de Radiohead show in Amsterdam, toen gedurende het voorprogramma een laptop op het scherm werd geprojecteerd met daarop een mapje getiteld “Beats 4 FOcean.”

Frank Ocean-Boys Don't Cry Album

Dit weekend plaatste Frank Ocean bovenstaande foto op zijn website. Het voedt de geruchten dat zijn nieuwe album deze maand dan eindelijk zal uitkomen. Maar zien we daar ook niet de datum 13 november 2016?

Update 19 augustus

De nieuwe muziek van Frank Ocean is gearriveerd. Een 45 minuten durend visual album met de titel “Endless”.

Apple heeft bekendgemaakt dat Frank Ocean dit weekend nog iets gaat uitbrengen. Het kan nog een album zijn, een magazine of misschien wel een snapchatfilter. :)

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.