Granfalloon

Granfalloon bouwt Atlantis na voor videoclip van single ‘Sleep’

Granfalloon bracht vorig jaar acht singles uit. In 2018 staat de teller ook al weer op drie met als laatste wapenfeit het nummer ‘Sleep’. Vandaag krijgt de single zijn première op BBC Introducing in Manchester en dus ook op IndebanvanNL.

‘Sleep’ is een pleidooi voor een gebalanceerd leven.

Time and money
You can’t have both

Heftige emoties van zanger Richard Lomax zijn onderdeel van het nummer. Ook waren zij de aanleiding voor het schrijven van de song. Zo is er onder meer een verwijzing naar een zelfmoordbrief die naar het Britse department van sociale zekerheid werd gestuurd. Muzikaal wordt het nummer afwisselend ondersteund door een drummachine en een sample van drummer Oli Hughes. Ook is er op het nummer een hoofdrol voor de Omnichord.

Prachtige video van Granfalloon

De videoclip is een bijzonder verhaal. Atlantis werd hiervoor in een badkuip nagebootst. Met onderdelen van gitaarpedalen, afstandsbedieningen, televisies en computers. Last minute werden er nog wat speelgoedauto’s uit de winkel gehaald. En vervolgens werd Atlantis bevolkt met plastic poppetjes die regisseur Rich Williams had gevonden.

De tunnel in de video is gebaseerd op een jeugdherinnering van Richard Lomax. Als kind plaatste hij zijn duimen op zijn ogen en fantaseerde dat hij door een tunnel met allerlei aftakkingen gleed. Voor de nabewerking werd inspiratie opgedaan uit de film “2001: A Space Odyssey”.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.