Jesus and The Mary Chain comeback nieuw album

Jesus and The Mary Chain: comeback met nieuw album

Er zijn weinig bands met een explosiever karakter dan Jesus and The Mary Chain. Drie jaar na de oprichting in 1983 had het al voorbij kunnen zijn, maar ze hielden het maar liefst zestien jaar met elkaar uit. Uiteraard ging dit wel met de nodige bandwisselingen gepaard.

Wie er hun Wikipedia op naslaat leest het ene na het andere prachtige verhaal. Over hun ultrakorte, maximaal twintig minuten durende optredens aan het begin van hun carrière waarbij ze met de rug naar het publiek stonden. Of dat ze gewoon naar een concertzaal reden en volhielden dat ze de support act waren.

Al sinds hun reünie in 2007 wordt er gerept over een nieuw album. Geruchten die wel heel sterk werden toen in 2014 de in 1986 nog ontslagen manager Alan McGee weer werd aangenomen. Dezelfde McGee kondigde vandaag aan dat het album er toch echt gaat komen en wel in maart 2017.

Maar hoe klonken Jesus and The Mary Chain ook alweer precies?

Update 8 december: nieuwe single

Jesus and Mary Chain hebben vandaag bekendgemaakt dat hun nieuwe album, de opvolger van “Munki” uit 1998, “Damage and Joy” gaat heten en 24 maart verschijnt via ADA/Warner Music. Er is ook al een eerste nummer, ‘Amputation’, te beluisteren.

Het nieuwe album “Damage and Joy” van Jesus and Mary Chain is geproduceerd door Youth die tevens als bassist fungeerde. Ook Phil King, de voormalige bassist van Lush heeft aan het album bijgedragen. Brian Young, de tourdrummer van Jesus and Mary Chain is ook op het album “Damage and Joy” te horen.

Update 10 februari 2017: tweede track ‘Always Sad’

Jesus & The Mary Chain heeft vandaag de tweede track ‘Always Sad’ uitgebracht, afkomstig van het nieuwe album “Damage and Joy”

Update 22 maart 2017: Recensie van het album

Onze recensie van het nieuwe album “Damage And Joy” van The Jesus & Mary Chain kun je vinden door te klikken op de link.

Artwork

image

Tracklisting

01 Amputation
02 War On Peace
03 All Things Pass
04 Always Sad
05 Song For A Secret
06 The Two Of Us
07 Los Feliz (Blues and Greens)
08 Mood Rider
09 Presidici (Et Chapaquiditch)
10 Get On Home
11 Facing Up To The Facts
12 Simian Split
13 Black And Blues
14 Can’t Stop The Rock

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.