Levi geeft zich bloot op debuut EP As I Am

Zangeres Lévi bracht onlangs haar debuut EP “As I Am uit. Niet alleen in de liedjes maar ook op het artwork geeft zij zich volledig bloot.

Ik sta naakt en zonder make-up op de cover. We zijn zo bezig met het perfecte plaatje tegenwoordig. Dat hoeft van mij niet. Je neemt me maar zoals ik ben.

Als dat je niet bevalt ook prima, maar ik laat mezelf niet meer iemand anders zijn dan wie ik echt ben. Die eerlijkheid hoor je ook in mijn muziek terug.

Lévi geeft toch niet de liefde op?

Er is ook een video verschenen waarin Lévi dit concept verder uitwerkt. In ‘Giving Up Love’ stelt de 23-jarige zangeres centraal hoe het is om van elkaar vervreemd te raken.

Giving up love gaat over de pijn die je voelt op het moment dat je er achter komt dat de relatie niet meer werkt, terwijl je samen ook veel mooie herinneringen hebt aan betere tijden.

Ik kwam er pas na de studio opnames achter waar dit nummer voor mij eigenlijk over ging; de scheiding van mijn ouders. Ik had wel een idee, maar ik had het nog geen duidelijke plek kunnen geven tot nu toe.

Vertrouwd

Om een beeld te geven aan haar ideeën, wilde Lévi graag samenwerken met een vertrouwd team. Ze werkte eerder al samen met Elhadji N’diaye, en koos als tegenspeler voor Niels Onstenk (verkozen tot “De Beste Gitarist Van Nederland”), die naast bandlid ook een goede vriend is.

“Het is belangrijk om bij zulke intieme onderwerpen een team te kiezen met wie het goed klikt, om de boodschap goed over te brengen”

Mooie ballads

Lévi Cox is 23 jaar en studeerde in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder de stroming jazz-zang. De invloeden soul, jazz en funk zijn terug te horen op de EP, zoals op ‘Value’.

In niet mis te verstane bewoordingen laat ze haar partner weten meer aandacht te willen. Ook staan er met ‘Shelter’ en ‘Giving Up Love’ nog twee mooie ballads op de EP.

Beluister de EP “As I Am” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.