Michael Kiwanuka heeft niets te verliezen

Vandaag is er een nieuw liedje van Michael Kiwanuka verschenen getiteld ‘Got Nothing Left to Lose’. Het betekent overigens niet dat er binnenkort een tweede album van de Britse zanger met Oegandese roots valt te verwachten. ‘Got Nothing Left to Lose’ is door Michael Kiwanuka opgenomen voor de Blue Series van Third Man Records, het platenlabel van Jack White.

Voor de Blue Series van Third Man Records worden artiesten uitgenodigd die toevallig in Nashville zijn. De opgenomen songs worden vervolgens zo snel mogelijk uitgebracht op een 7” vinyl en op itunes gezet. De cover foto’s worden genomen in de “blue room” fotostudio van Third Man Records. Voor de B-kant nam Michael Kiwanuka met Jack White de Townes van Zandt original ‘Waitin’ ‘Round to Die’ op.

Op ‘Got Nothing Left To Lose’ horen we dezelfde organische, relaxte aanpak als op het debuut “Home Again” waarmee Michael Kiwanuka in 2011 de wereld veroverde. Michael Kiwanuka is zeer te spreken over de samenwerking met Jack White:

I’m a big fan of Jack White. I used to hear his guitar riffs in secondary school growing up as a teenager. He inspired loads of us to start bands and pick up a guitar which I did. He’s an artist that still inspires me today, so it was such a pleasure getting to work with him, and put out this single on Third Man Records.

De video voor ‘Got Nothing Left To Lose’ is geregisseerd door de uit Nashville afkomstige James Cathart. Het is een krachtige reflectie op acceptatie en misvattingen geworden. Als Michael Kiwanuka met ‘Got Nothing Left To Lose’ iets duidelijk maakt is het wel dat acceptatie vaak juist komt van de mensen waar we het niet van verwachten.

//
//

1 gedachte over “Michael Kiwanuka heeft niets te verliezen”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.