shuffle

De beste New Music Friday releases van 17 november 2017

De release waar ik voor deze New Music Friday het meest naar uitgekeken heb is het nieuwe Morrissey album “Low In High School”. Het bevat alles waarom je van hem houdt of hem haat. Behoorlijk politiek getint ook.

Sharon Jones & The Dap-Kings

“Soul Of a Woman” is het laatste album van de onlangs overleden Sharon Jones. Een enorm gemis blijkt ook weer uit dit album dat misschien wel het beste werk van deze soulzangeres bevat.

Mavis Staples & Jeff Tweedy

Mavis Staples voorspelde dat haar album “If All I Was Black” met Jeff Tweedy de wereld zou veranderen. Dat denk ik na een eerste beluistering niet. Wel is het een mooi zondagochtend album geworden. Mavis Staples als zichzelf en Jeff Tweedy soulvoller dan ooit.

Why Khaliq

Is het Hiphop, R&B of toch Jazz? Why Khaliq switcht moeiteloos van genre op zijn debuutalbum “The Mustard Seed”. Tekstueel stelt hij de juiste vragen en stelt zichzelf regelmatig kwetsbaar op. Het is dan ook mijn favoriete release vandaag en ik bombardeer “The Mustard Seed” van Why Khaliq dan ook graag tot album van de week!

CyHi The Prynce

Na zeven mixtapes is “No Dope On Sundays” het officiële debuutalbum van CyHi The Prynce, de door Kanye West getekende rapper. Vele andere titels voor het album circuleerden, net zoals CyHi bij best veel labels heeft gezeten, waaronder het legendarische Def Jam.

Na een track waarop hij Kanye West disste leek hij weer van label te gaan veranderen, maar niets is minder waar. Op het eerste gehoor lijkt het een behoorlijk old school album geworden te zijn. Helemaal niets voor Kanye West zou je zeggen. Ik ga er dan ook nog maar eens goed voor zitten.

Charlotte Gainsbourg

Goede Franse chansons zijn een zeldzaamheid tegenwoordig. We mogen ons dus in de handen knijpen met het album “Rest” van Charlotte Gainsbourg.

Lunice & The Alchemist

Het album “Moving Parts” van Lunice & The Alchemist kwam gisteren al uit. Eerlijk gezegd bevalt deze LP een stuk beter dan het debuutalbum van Lunice. Krachtige, instrumentale tracks.

Sia

Geen traditionals op het kerstalbum ” Everyday Is Christmas” van Sia. Wat een verademing. Dit gaat denk ik mijn favoriete album worden op 1e en 2e kerstdag!

NxWorries

NxWorries (Anderson .Paak en Knxwledge) hebben hun album “Yes Lawd!” geremixt. Een prima laidback mix om het weekend mee door te brengen.

Black Sabbath

Het afscheidsconcert van Black Sabbath is op prachtige wijze vastgelegd op “The End” dat onder andere op vinyl, CD en als DVD/Blu-ray wordt uitgebracht.

T-Pain

Wie dacht dat we op “Oblivion” voor het eerst een autotuneloze T-Pain zouden horen komt bedrogen uit. De eerste track zet de luisteraar nog wel even op het verkeerde been omdat het wat meer soul bevat. Maar daarna is het vooral meer van hetzelfde dat we al van T-Pain kennen.

Tove Lo

“Blue Lips” van Tove Lo is een prima popalbum. Echt onderscheidend is het echter niet, waardoor de echte wereldfaam nog even buiten bereik blijft voor haar. Als ik zou moeten kiezen zou ik hiervoor dan toch de voorkeur geven aan Marcus & Martinus aangezien hun album veel meer memorabele “Moments” bevat.

Marco Borsato-Thuis

Zijn The Voice Of Holland-loze jaar heeft Marco Borsato gebruikt voor een nieuw album. “Thuis” voelt vertrouwd en kent vooral een sterk einde.

Major Lazer

Het album “Give Me Future” van Major Lazer bevat muziek geinspireerd door en uit de film. Prima hoor. Als Major Lazer dit nodig heeft om zo’n fijn album te maken dan wil ik hem adviseren om de komende tijd gewoon weer heel veel films te kijken.

NSTASIA

‘Trap or Die’ heet de eerste track van “New Religion” dat gelukkig alleen maar heerlijke R&B bevat. Te goed om als een EP door het leven te gaan.

Rexx Life Raj

“Father Figure part 2: Flourish” van Rexx Life Raj bevat iets meer hiphop invloeden maar valt wat mij betreft nog steeds onder R&B. Originele stijl, beetje zoals Craig David ons om de vinger wondt.

PnB Rock

PnB Rock doet daar ook een poging toe op “Catch These Vibes”, maar van de enorme hoeveelheid tracks overtuigen er slechts een paar.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.