New Music Friday: de beste releases van 27 oktober 2017

Deze New Music Friday is toch vooral de dag van Gord Downie. “Introduce Yerself” is het imposante laatste werkstuk van de onlangs overleden charismatische zanger van The Tragically Hip. Het is een hyperpersoonlijk album geworden waarop we nog één keer kunnen genieten van zijn uit duizenden te herkennen stem. Vanzelfsprekend album van de week.

Fever Ray

Karin Dreijer Andersson vormt samen met broer Olof Dreijer het duo The Knife. Solo opereert ze onder de naam Fever Ray. De muziek op haar tweede solo album “Plunge” heeft nog het meeste weg van een toegankelijke Björk.

Julien Baker

“Turn Out The Lights’ is het tweede album van Julien Baker waarop vooral het contrast tussen de volwassen teksten en haar jonge stem opvalt.

Curtis Harding

Van Curtis Harding is vandaag zijn nieuwe album “Face Your Fears” uitgekomen. Een album dat wel even op gang moet komen maar je daarna niet meer los laat.

Ty Dolla $ign

Ty Dolla $ign brengt vandaag “Beach House 3” uit. Een akoestische gitaar, een zingende Ty Dolla en heel veel pop. Zijn definitieve afscheid van hiphop?

Norah Jones

Norah Jones geeft ons heel veel muziek op “Day Breaks” met naast studio tracks ook een groot aantal in New York live opgenomen songs. Een van haar meest overtuigende platen van de afgelopen jaren.

Bootsy Collins

Het nieuwe album “World Wide Funk” van Bootsy Collins is één groot feest. Alsof hij nooit weg is geweest.

Baxter Dury

Een album dat je ook zeker een draaibeurt moet gunnen is “Prince of Tears” van Baxter Dury. Muzikaal het evenbeeld van vader Ian.

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson stopt een behoorlijke portie soul in de muziek op album “The Meaning of Life” met een aangenaam Beth Hart kraakje in haar stem.

Mø verrast met de bijzonder fijne EP ‘When I Was Young’ vol met het ene na het andere pop pareltje.

Gregory Porter

Gregory Porter zet met zijn nieuwe album Nat “King” Cole in het zonnetje. Een veilige keuze voor de man met de geweldige stem die mij in eerste instantie juist opviel door zijn genredoorbrekende uitstapjes.

Rock

Bovengemiddeld veel Rock albums deze New Music Friday. Weezer perfectioneert hun Beach Rock sound op “Pacific Daydream“, van Motorhead verschijnt de jubileumversie van het gelijknamige veertig jaar oude album. En ook de Stereophonics laten van zich horen met het album “Scream Above The Sounds“.

Nederland

De belangrijkste Nederlandse release vandaag is “Blessed II” van Jonna Fraser. De titel mag wat inspiratieloos zijn, de muziek is dat gelukkig niet. Wel zal Fraser er goed aan doen geen rappers op zijn tracks meer uit te nodigen. Het voegt niets toe en voelt nogal plichtmatig aan.

Paul de Munnik lijkt zich met de EP “Goed Jaar #1” klaar te maken voor de release van zijn nieuwe solo album. Dit zijn in ieder geval vier prima composities met zelfs een beetje Jazz tussen de regels door.

Van Rob de Nijs krijgen we vandaag al zijn nieuwe album. Op “Niet Voor Het Laatst” heeft de tijd nog altijd geen vat op zijn stem. Het is dan ook niet zijn laatste album heeft hij al aangekondigd.

1 gedachte over “New Music Friday: de beste releases van 27 oktober 2017”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.