De beste New Music Friday releases van 3 november 2017

De belangrijkste release vandaag is natuurlijk het nieuwe album van Sam Smith. Op basis van de titel “The Thrill Of It All” zou je natuurlijk een heel spannend album kunnen verwachten. Alleen is Sam Smith de artiest daar niet naar.

Maroon 5

Ook het nieuwe album “Red Pill Blues” van Maroon 5 verschijnt vandaag. Een titel waar ze al voor de release eigenlijk een beetje van baalden. Ze zouden je best wel eens kunnen verrassen met dit album want het bevat een, zeker voor Maroon 5 behoorlijk experimenteel geluid.

Dave

De beste release van deze week is de EP “Game Over” van Dave waarop hij zijn hart binnenstebuiten keert en en passant de Engelse politiek de waarheid zegt. Album van de week!

Bob Dylan

Bob Dylan brengt vandaag een nieuw deel van The Bootleg Series uit. Hiervan staat op Spotify een 15 nummers tellende sampler. We maakten alvast een playlist voor je met meer nummers in een andere versie dan ze op deze release zullen komen. Daar zullen we deze vijftien nummers aan toevoegen.

Grace VanderWaal

Grace VanderWaal heeft de stem, wisten we al een tijdje. En nu ook de liedjes. Net op tijd voor haar debuutalbum en dit is “Just The Beginning”.

Kygo

“Kids In Love” heet de nieuwe release van Kygo. Uplifting, melodieus en gelaagd. Met veel samenwerkingen zoals John Newman en OneRepublic

Nico & Vinz

“Elephant In The Room” is de nieuwe EP van Nico & Vinz. Prima popliedjes die deze EP veel te kort doen aanvoelen.

James Francis

“Jodeine” is een aardige Engelstalige (!) R & B release bij Topnotch van nieuwkomer James Francis. Wie de Amerikaanse markt echter een beetje in de gaten houdt hoort niet direct een onderscheidend vermogen.

Jannes

Vrolijkheid alom op het album “Vier Het Leven” van Jannes. Natuurlijk valt er ook af en toe een traan, zoals bij iedere zichzelf respecterende zanger van het levenslied. Maar vooral het plezier in het leven straalt er van af.

Country

Er zijn ook een aantal aardige Country albums uitgekomen vandaag. De bekendste artiest hiervan is Blake Shelton. Geen nieuwe wegen op “Texima Shore”. Echt een album voor de fans.

Lee Brice brengt vandaag zijn vierde, titelloze album uit. Een wat ruiger geluid dan Blake Sheldon.

Het debuut “Sagebrush” van Ned LeDoux zit wat verder weg van de mainstream in vergelijking tot Lee Brice en Blake Sheldon en geven we daarom toch de voorkeur aan.

Het veruit meest rockende album van dit kwartet is “new world arisin'” van Big Head Todd and The Monsters.

Metal

En dan wordt het wel tijd voor de wat stevigere releases, zoals “The Dusk In Us” van Converge. Lang niet zo’n goed metal album gehoord!

“Red Before Black” van Cannibal Corpse is nog een tandje harder.

Om de vrijdag vervolgens iets rustiger te eindigen is er nog het prima punk album “American Fall” van Anti-Flag.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.