Phoebe Bridgers heeft met het liedje Smoke Signals iets bijzonders in handen

Phoebe Bridgers debuteerde in 2015 met de single ‘Killer’ op het label PAX AM van Ryan Adams. Vanzelfsprekend werd de single ook door hem geproduceerd. Ondanks dit keurmerk spitsten onze oren zich nog niet onmiddellijk. Dat deed Hollywood overigens wel.

Zo waren de nummers ‘Safe At Home’ en ‘Ask Me To/Steamroller’ te horen in de tv-serie “Switched At Birth” en het nummer ‘Georgia’ was te horen in de serie “Castle”. In 2014 was Bridgers al te horen in een Apple iPhone commercial met een cover van het Pixies nummer ‘Gigantic’.

Vorig jaar tourde Phoebe Bridgers met Julien Baker. Mogelijk dat dat haar verder beïnvloed heeft. Met haar nieuwe single ‘Smoke Signals’ heeft ze namelijk iets bijzonders in handen.

Bridgers schreef ‘Smoke Signals’ afgelopen lente in een hutje in Idaho. Het is echter vooral het orkestrale arrangement dat de oren doet spitsen. Maar af en toe komen er ook rake woorden voorbij.

I wanna live at a Holiday Inn where somebody else makes the bed/ We’ll watch TV while the lights on the street put all the stars to death.

Qua sound toont Phoebe Bridgers verwantschap met The xx. Een heel verschil met haar folky debuut. Het lijkt haar veel beter te liggen.

Deze winter toert Bridgers met Conor Oberst door Europa. Ze komt ook naar Nederland. Zo treedt ze 29 januari op in Hertz, Utrecht.

1 gedachte over “Phoebe Bridgers heeft met het liedje Smoke Signals iets bijzonders in handen”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.