Santana en zijn overtuigende boodschap van liefde zet de Ziggodome in vuur en vlam

“On this planet there is only love and light. The rest is bullshit.” Dat was de boodschap die Carlos Santana het publiek gisteren in het Ziggodome meegaf. Na de opener ‘World of Peace’ liet Santana weten dat je best spiritueel kon zijn en een paar keer het woord ‘fuck’ zeggen. Maar het publiek in het Ziggodome was dan ook echt ‘fucking beautiful’.

Er werd volop gedanst door het uitzinnige publiek. Het stuwde de band tot grote hoogte. Het optreden van Santana in het Ziggodome was het eerste van zijn Europese tournee. Naast de grote hits waren er diverse verrassende uitstapjes. Zoals een eerbetoon aan John Coltrane, Michael Jackson en Stevie Ray Vaughan. Zelfs ‘Ticket To Ride’ van The Beatles kwam voorbij tijdens het concert van Santana in de Ziggodome. Het ontlokte Carlos Santana de uitspraak dat hij er wel nog steeds was.

De voor de Latin Rock van Santana zo belangrijke ritmesectie kreeg ook volop de ruimte om in het voetlicht te treden en met de blazers speelde Santana een aantal prachtige jam. Aan het aanwezige publiek de taak om de boodschap van liefde, begrip en verbondenheid verder te brengen.

Beluister via onderstaande Spotify playlist de setlist van het Santana concert in de Ziggodome op 30 juni 2015.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.