Town Of Saints: nieuw album No Place Like This verschijnt 1 april

Al snel na de oprichting in 2010 kwam het Nederlandse/Finse Town of Saints onder de aandacht van menig muziekliefhebber. Wat goed is komt snel, zegt men ook wel. Of, goede wijn behoeft geen krans. Begin dit jaar behoorde Town Of Saints ook weer tot een van de hoogtepunten op Eurosonic Noorderslag 2016. En het was toen dat ik me realiseerde dat Town Of Saints eigenlijk pas aan het begin van hun carrière staan met alleen nog een debuutalbum om op terug te grijpen. Maar voor mij persoonlijk is een Nederlands muzieklandschap zonder Town Of Saints al niet meer denkbaar.

Herboren

Al snel vroeg ik me dan ook af wanneer de opvolger van het debuut “Something To Fight With” (2013) zou uitkomen. Ik werd op mijn wenken bediend met single ‘Needle In The Hay’ die deze week verscheen. Vier minuten subtiliteit die, als ik eerlijk ben, het debuut van Town Of Saints, in alles overtroeven. Alsof Town Of Saints zich volledig heruitgevonden heeft. Erg knap. Ook omdat “Something To Fight With” uit 2013 al zo goed in elkaar zat. Lovend ontvangen in binnen- en buitenland. Het had Town Of Saints bijna een 3FM Award opgeleverd.

Bak vol ervaring

De enige verklaring die ik ervoor kan geven zijn de 130 liveshows in 11 Europese landen die Town Of Saints in krap een jaar tijd gaf een hen een bak vol ervaring opleverde. De verwachtingen voor het nieuwe album “No Place Like This” van Town Of Saints dat 1 april via Snowstar Records en Caroline Benelux verschijnt, zijn hooggespannen. En niet alleen door de twee uitgebrachte singles. Volgens de platenmaatschappij moeten we een rijk album verwachten waarin tropische en duistere invloeden elkaar afwisselen. Zowel minimalistische als grote orkestrale arrangementen, in lijn met Arcade Fire en Paul Simon’s “Graceland”.

Kritische vragen over de huidige samenleving komen daarbij aan de orde. Het toeval wil dat het nieuwe Town Of Saints album ‘No Place Like This’ vlak voor het weekend bij de post zat. Omstreeks de releasedatum van 1 april zullen we onze visie op bovenstaande met jullie delen in de vorm van een albumrecensie.

Town of Saints presenteert haar nieuwe album “No Place Like This” 2 april in de Vera, Groningen.

Track Listing

1. Modern Life
2. Needle In The Hay
3. Short Circuit Breakdown
4. Legions
5. Win
6. Do Ya Say
7. Württemberg Calm
8. No Place Like This
9. Shapes
10. It’s Beautiful
11. Hold on

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.