Triggerfinger-COLOSSUS

Triggerfinger heeft een “Colossus” van een album gemaakt

Als je aanwezig bent geweest bij een van de eerste Nederlandse optredens van een buitenlandse band schept dat toch een band. Hoewel, buitenlands…

Maar de leden van het Belgische Triggerfinger zijn ook nog eens echte muziekliefhebbers. Dus als zij hun eerste album aankondigen bij hun nieuwe label Mascot Records wekt dat de nieuwsgierigheid. Om over hun reputatie nog maar te zwijgen.

Iconen

Geproduceerd door muziekicoon Mitchell Froom en met als engineer Tchad Blake belooft het nieuwe album een “Colossus” te worden.

Supervet, aldus zanger Ruben Block, om samen te werken met een producer die ook albums van Los Lobos, Elvis Costello, Paul McCartney, Bonnie Raitt, Richard Thompson, Tom Waits, Arctic Monkeys, The Black Keys, U2 en Pearl Jam tot kunstwerken omturnde.

Proces

Voor het album “Colossus” dat 25 augustus verschijnt is er veel gewerkt in de eigen studio van Triggerfinger en met andere artiesten.

Akoestische instrumenten, samples, keyboards, percussie, dubbele baslijnen, alles is uit de kast gehaald om dit keer het liedje centraal te stellen. En daarvoor mocht de gitaarversterker ook best eens wat zachter worden gezet.

Voor de eerste single ‘Flesh Tight’ geldt dat overigens overduidelijk niet. Ongetwijfeld zal er ook enorm genoten zijn van het opnemen van de video voor het nummer.

Tournee

Triggerfinger tourde de afgelopen jaren onder meer met Red Hot Chili Peppers, The Rolling Stones, Within Temptation, Thin Lizzy en Therapy?. Ervaringen die ze meenemen naar hun optredens die voor dit jaar gepland staan.

In Nederland is Triggerfinger onder meer 2 september op Tuckerville in Enschede te zien en 18 november op Helldorado in Eindhoven. Ook staan er voor 7 en 8 december optredens gepland in de Melkweg, Amsterdam.

Track Listing

Colossus
Flesh Tight
Candy Killer
Upstairs Box
Afterglow
Breathlessness
That’ll Be The Day
Bring Me Back A Live Wild One
Steady Me
Wollensak Walk

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.