U2’s nieuwe album Songs of Experience komt snel

Met gemiddeld elke vier, vijf jaar een album waren we erg nieuwsgierig wat U2 precies bedoelde dat de opvolger van “Songs of Innocence” snel zou komen. The Edge heeft aan Q Magazine echter laten weten dat “Songs of Experience”, zoals de nieuwe plaat van U2 zou gaan heten, klaar is. En dat ondanks hun uitgebreide Innocence + Experience tour en een fietsongeluk hier en daar.

Niets is gratis

We weten nog niet zo goed wat we van het nieuwe U2 album “Songs of Experience” moeten verwachten, behalve dan dat het hoogstwaarschijnlijk niet gratis via iTunes zal worden uitgebracht en dat het album wederom is geinspireerd op William Blake, een Engelse schrijver/dichter die leefde van 1757 tot 1827. Bono heeft al eens aangegeven dat het U2 album “Songs Of Innocence” over “first journeys” en “falling in love” gaat. Op het nieuwe U2 album “Songs of Experience” zal ongetwijfeld een ouder perspectief om de hoek kijken.

Zooropa

The Edge heeft tegenover Q Magazine het opnameproces van “Songs of Experience” vergeleken met “Zooropa” (1993), maar die woorden zouden hem ook in de mond kunnen zijn gelegd door producer Brian Eno, aangezien het zijn favoriete album van U2 is. Onderstaand kun je beluisteren hoe dat album ook alweer klonk.

1 gedachte over “U2’s nieuwe album Songs of Experience komt snel”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.