Waylon en Ilse De Lange als The Common Linnets naar het Eurovisie Songfestival 2014

Vandaag maakte de fusieomroep AVROTROS, mede-organisator van het Eurovisie Songfestival, bekend dat Ilse de Lange en Waylon mei 2014 zullen afreizen naar Kopenhagen waar dan het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Voor de nuchtere Twentse Ilse de Lange een geheel nieuwe ervaring, maar gelukkig heeft ze met Waylon een ervaren songfestivalpartner gevonden. Waylon deed in 2005 al eens mee aan het Nationaal Songfestival, de voorronde voor het Eurovisie Songfestival:

Ilse de Lange en Waylon zullen als The Common Linnets meedoen aan het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Het is de bedoeling dat het project iets langer stand houdt dan alleen de deelname aan het Eurovisie Songfestival 2014. Zoals Ilse de Lange in bovenstaande video ook al duidelijk maakt zal er echt sprake zijn van een band. Zo zal er onder meer een compleet album door The Common Linnets worden opgenomen in Nashville en tevens is de Grolsch Veste (het FC Twente Stadion) reeds geboekt voor een concert van The Common Linnets op 21 juni 2014.

Een groot deel van de nummers voor het album van The Common Linnets zijn al klaar. Naast Ilse de Lange en Waylon zelf hebben onder meer Daniel Lohues, Matthew en Rob Crosby, JB Meyers en Jake Etheridge meegeschreven aan de nummers. Met welk liedje Ilse de Lange en Waylon als The Common Linnets deel gaan nemen aan het Eurovisie Songfestival 2014 wordt volgend jaar maart pas bekend gemaakt. De halve finales van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival zijn op dinsdag 6 en donderdag 8 mei. Als Waylon en Ilse de Lange er als The Common Linnets in slagen hoge ogen te gooien bij het publiek en de jury kunnen zij zich op gaan maken voor de finale van het Eurovisie Songfestival dat zaterdag 10 mei plaatsvindt.

Extra goed nieuws is dat Cornald Maas terugkeert als commentator tijdens het Eurovisiesongfestival. Cornald Maas verzorgde van 2004 tot 2010 het commentaar voor de televisieuitzending van het Eurovisie Songfestival. De eerste jaren deed Cornald Maas dat nog samen met Willem van Beusekom. In 2010 werd Cornald Maas naar aanleiding van een tweet door de TROS ontslagen.

De tweet waarom Cornald Maas werd ontslagen door de TROS voor het Eurovisie Songfestival

Jarenlang was het voor gesettelde artiesten not done om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Sinds de deelname van Anouk vorig jaar aan het Songfestival, zien steeds meer artiesten echter weer de commerciele potentie in van deelname aan het Eurovisie Songfestival. Ilse de Lange en Waylon kennen elkaar al sinds hun tienerjaren en zien het Eurovisie Songfestival als de uitgelezen kans om hun gezamenlijke liefde voor country, folk en bluegrass op het podium tot uiting te brengen. Ilse de Lange heeft altijd al die countrysnik in haar muziek gehad en ook van Waylon is het geen geheim dat hij een grote fan is van Waylon Jennings, een van de grootheden die het country heeft voortgebracht.

Onderstaand kun je de bekendmaking bekijken van Ilse de Lange en Waylon dat ze als The Common Linnets zullen meedoen aan het Eurovisie Songfestival 2014.

Onderstaand backstagebeelden van de bekendmaking van de deelname van Ilse de Lange en Waylon aan het Eurovisie Songfestival 2014 als The Common Linnets:

13 maart: Waylon en Ilse de Lange met Calm After The Storm naar Songfestival

Bekijk onderstaand het nummer ‘Calm After The Storm’ waarmee Waylon en Ilse de Lange als the Common Linnets naar het Songfestival gaan.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.