Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Winnaars Gouden Harp bekend

Voor het eerst in haar geschiedenis wordt er dit jaar ook postuum een Gouden Harp uitgereikt. Programmamaker, muziekkenner, NPS-directeur en de vroegere BUMA voorzitter Willem van Beusekom valt de eer ten deel. Dat heeft de huidige BUMA directeur Jerney Kaagman laten weten. Eerder werd al bekend dat de Zilveren Harpen gaan naar a balladeer, Nick & Simon en Opgezwolle.

Harry Muskee – vooral bekend van de bluesband Cuby & Blizzards – ontvangt de onderCubyscheiding voor zijn gehele oeuvre. Echt verrast was hij gisteren niet. „Wat wil je? Ik wist het al twee maanden“, vertelt het boegbeeld van de Nederlandse bluesmuziek. „Ik mocht het alleen niet doorvertellen. Zelfs mijn band wist nergens van.“ Muskee (Assen, 1941) ondergaat alle aandacht rondom zijn onderscheiding gelaten. Begrijpelijk: hij heeft vaker met dit bijltje gehakt. „Ik ben geridderd, ik ben ereburger van Assen, heb de Culturele Prijs van Drenthe gewonnen, een Edison gekregen, er staat een standbeeld in Grollo, er is een zwerfkei voor de Cuby-hit ‘Through The Windows Of My Eyes’, somt hij op. Toch is hij blij met zijn Harp. „Samen met de Edisons zijn de Harpen de grootste prijzen die je als muzikant in Nederland kunt krijgen.“

De andere twee Gouden Harpen gaan naar pianist Louis van Dijk en cabaretier Herman Finkers. Alle winnaars treden 5 februari tijdens het Harpen Gala op. Ze worden dan begeleid door het Metropole Orkest.

Bron: De Stentor, ANP

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.