Chip Taylor en Kendel Carson betoveren Hoorn

kendel carson en chip taylor in hoorn, huis verlorenIk maakte kennis met Chip Taylor ergens rond 2000. Via een album dat hij uit had ontdekte ik dat hij Wild Thing, bekend geworden door The Troggs (en de Lion reclame) had geschreven. Tot nu toe zijn meest memorabele wapenfeit.

In 2002 werd mijn oudste zoon geboren. Inmiddels had ik het album Seven days in May van Chip Taylor in huis dat onder andere over zwangerschap en baby’s verhaalde. Dit werd dan ook volop gedraaid in huize De Greeuw.

Highschool Sweetheart 

Afgelopen zaterdag zag ik Chip Taylor voor het eerst live optreden. Het is een heel innemende man. De jonge Kendel Carson die met hem meekwam stal echter de show. Met haar gepassioneerde vioolspel en heldere, krachtige stem. Chip vertelde veel over zijn band met Nederland en hoe zijn liedjes tot stand komen. Vaak door een vrouw die hij op toernee tegenkomt. Hij is nog steeds getrouwd met zijn Highschool Sweetheart. Dus of het is altijd bij praten gebleven of zij hebben een zeer open relatie. De liedjes geven daar geen antwoord op.

Vakkundige songwriter

Chip Taylor weet heel goed wat een liedje nodig heeft om ‘outstanding’ te zijn. Hij vertolkt het met zijn warme stem op een wijze die het midden houdt tussen praten en zingen. Zijn liefde voor duetten heeft al twee fantastische zangeressen opgeleverd. Carrie Rodriguez en nu weer Kendel Carson. Deze week is hij nog te zien in Nederland. En anders is er het prachtige  project Songs from a Dutch tour, bestaande uit een boek en een cd, dat hij speciaal voor ons land heeft gemaakt.

1 gedachte over “Chip Taylor en Kendel Carson betoveren Hoorn”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.