Recensie debuutalbum Actors & Liars van AlascA

https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fusers%2F11389049&show_playcount=true&color=80725b&show_comments=false&show_artwork=trueLatest tracks by AlascA

De band AlascA geldt al enige jaren als een belofte. Met het album Actors & Liars lossen zij deze belofte volledig in. Actors & Liars van AlascA is een album van hoge kwaliteit waarop het schrijven van liedjes tot kunstvorm verheven is. En dat is tegenwoordig niet meer zo gewoon als je wel zou denken.

AlascA heeft de luisteraar op Actors & Liars heel veel te bieden maar biedt dit, in tegenstelling tot de tijdsgeest, niet in hapklare stukken aan. De bandnaam lijkt weloverwogen gekozen te zijn. Zo prachtig verstild als het ijzige landschap van Alaska kan zijn, zo geldt dat ook voor de liedjes op het album Actors & Liars. Delicate arrangementen, een perfecte productie, verfijnd instrumentarium en prachtige zang.

Recensie van het album Actors & Liars van AlascA

Om je niet op het verkeerde been te brengen zal ik je niet vertellen uit welk dorp AlascA komt, maar wijs je wel graag op de Ierse invloeden in het nummer Arms of the Arts. Crosby, Stills & Nash is ook een invloed en dan de teksten. Een alledaags “I love you” komt niet voorbij. Wel diepgravende gedachten over politiek, kunst en de losbandigheid van de huidige maatschappij.

Alleen al voor hun lef roep ik Actors & Liars van AlascA uit tot album van het jaar!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.