Recensie debuut ep Yellowstone

EP by Yellowstoneband

Yellowstone is een Utrechtse band die zich in 2011 goed op de kaart heeft gezet door veel live op te treden. Vorige maand kwam het eerste resultaat uit de studio uit in de vorm van een EP. Vijf nummers waarin mooi de tijd wordt genomen. Zo begint het nummer Chance van Yellowstone met een heerlijk uitwaaierend gitaargeluid dat doet denken aan Pink Floyd. Een bijzonder aanstekelijke en opzwepende track.

Ook in het nummer Show dat op de ep van Yellowstone staat is dit karakteristieke gitaargeluid terug te horen. Om helemaal in op te gaan. Met halverwege een solo die je door je hele lichaam voelt. Een fysieke belevenis.

Het nummer Time van Yellowstone kent een heerlijk repeterend geluid en opvallend drumwerk dat uitmondt in een onstuimig refrein waarna het nummer volledig lijkt te ontsporen. Als de band het nummer twee seconden stil laat vallen houd je je adem in, in afwachting wat er nog meer gaat komen.

Wat dat betreft wordt je met het vierde nummer op de ep van Yellowstone, Broken Dreams, dan op je wenken bedient. Een opgewekt gitaargeluid dat een mooi contrast vormt met de tekst.

Met Inner Fire vormt de ep van Yellowstone een mooi afsluitend geheel. Hier draait het om de gepassioneerde zang van Berndt Woest die ook als hij de hoogste regionen van zijn stem zoekt bloedzuiver blijft.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.