Recensie: Mathijs Leeuwis-Het Is Al Lang Geleden

Recensie: Mathijs Leeuwis-Het Is Al Lang GeledenMathijs Leeuwis heeft een plaat gemaakt voor mij alleen. Of in ieder geval voelt het alsof hij de liedjes alleen voor mij heeft geschreven. Zelfs als het liedje Caroline heet.

De hoes van de elpee heeft Mathijs Leeuwis speciaal voor mij en 249 van mijn beste vrienden met de hand gemaakt. En alsof dat nog niet intiem genoeg is heeft hij kant B van de lp in zijn eigen huiskamer opgenomen. Zo goed vastgelegd dat elke keer als je deze kant onder de naald schuift, het lijkt of Mathijs de liedjes bij jou op de bank zit te zingen.

Mathijs zit
Inderdaad Mathijs zit. Alleen zo kunnen deze liedjes namelijk worden uitgevoerd. Liedjes over liefde, geen liefde, dromen, vreugde en verdriet. Kortom liedjes over het leven. Een leven dat soms tragisch eindigt, zoals in het liedje Caroline. In “Het Vlees Is Zwak” wordt de hoofdpersoon juist alle kans geboden iets van zijn leven te maken. Maar hij kan of wil het alleen niet zien.

Ik hoop, nee ik weet zeker dat jou dat niet zal overkomen. Jij pakt deze kans die Mathijs Leeuwis je biedt om in het bezit te komen van een klassieker in wording, een kunstwerk. En zoals je weet kun je schilderijen niet downloaden, die haal je in huis.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.