Recensie nieuw album Nieuwe Moves van Zo Moeilijk

Recensie nieuw album Nieuwe Moves van Zo MoeilijkHiphop wordt tegenwoordig overspoeld met futuristische beats. Ook Zo Moeilijk lijkt van een buitenaardse planeet te komen. De voortstuwende groove in hun muziek brengt het gebruik van deze beats echter naar the next level. Een aantal tracks van Zo Moeilijk op het nieuwe album Nieuwe Moves gaat over hun skills en coolness maar met genoeg zelfspot om een glimlacht op je gezicht te toveren. Op andere tracks opent Zo Moeilijk echter je ogen. Zoals op Stress / Ik Heb Je:”Wie houdt er toezicht op de toezichthouders.” Ondertussen vermaken Zo Moeilijk je met hun spitsvondige woordkunst. In Doomdenkers bijvoorbeeld:”Ik kom als vrolijk licht. Donkere gedachten vinden me racist.” En in Talk Of The Town over beatmaker Jugo Boss:” Van messen in zijn rug gaat onze king niezen.

Na Tuurlijk is Wij de volgende track die om airplay smeekt. Hierop is Zo Moeilijk doodeerlijk:

Fok al die wijven
Ik wil bij jou blijven
Ze willen allemaal wat wij hebben
Kijk ze kijken. Sexy als hell om mij te verleiden
Mannen zijn wat dat betreft makkelijk te misleiden

Op Srananga Gotu begeeft Zo Moeilijk zich op politiek terrein. Moet Desi Bouterse nu wel of niet de president van Suriname worden? Ze zijn er nog niet over uit. Op Codes leggen ze nog maar eens uit hoe je je in de maatschappij hoort te gedragen: U zeggen tegen ouderen en afblijven van het meisje van een ander. Zo Moeilijk als de nieuwe Doe Maar, het kloppend geweten van de jeugd?

Kant A is voor alle wanna be rappers: eerst al die old school classics uit je hoofd leren voordat je aan nieuw werk begint. Met Nieuwe Moves heeft Zo Moeilijk een nieuwe hiphop classic gemaakt. Consumptie verplicht.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.