Recensie nieuwe cd Here and now and long before van The Sheer

Nieuwe cd The Sheer is uitOpeens schiet het me te binnen waar The Sheer op haar nieuwe cd Here and now and long before naar klinkt. Bread! Even wennen maar eigenlijk wel lekker. Het duidelijkst klinkt het door op The devil on his own, het vierde nummer van hun nieuwe cd en tevens de nieuwe single. Met behulp van de achtergrondvocalen van Stevie Ann valt er tevens een vergelijking te trekken met het nummer Tina Toledo’s Street Walkin’ Blues van Ryan Adams. In veel nummers vertoont The Sheer ook wel overeenkomsten met de ingetogen kant van deze Americana grootheid. Helemaal niet verkeerd, zeker met zo’n heerlijke gitaarsolo als in Never get far waarmee The Sheer dit fenomeen weer nieuw leven in blaast.

Uberblij

In het begin miste ik het uberblije geluid wel van het debuutalbum van The Sheer, ‘The keyword is excitement’. Het album dat hierna volgde, ‘Feel the need’ uit 2006, is eerlijk gezegd een beetje aan mij voorbij gegaan. Misschien dat de stijlbreuk dan wat natuurlijker had geklonken in mijn oren.Naar mate de nieuwe cd Here and now and long before vordert komt het geluid van het debuutalbum weer een beetje terug. Luister bijvoorbeeld naar Bang bang.

Een bepaald thema valt er niet te ontdekken op de nieuwe cd van The Sheer, gewoon een fijne collectie liedjes die als een warme deken bezit van je hart nemen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.