Albumrecensie: Wallace Vanborn-A Scalp For The Tribe

“A Scalp For The Tribe” is het vierde album van Wallace Vanborn. Sinds het vorige album “The Orb We Absorb” zijn wij naar elkaar toegegroeid. Niet elke noot wordt meer dichtgetimmerd. De muziek is dynamischer geworden.

Wallace Vanborn kan nog steeds heel erg hard rocken

Nog steeds kan Wallace Vanborn vooral heel erg hard rocken. Zoals bijvoorbeeld op ‘You Shot The Punching Ball’ is te horen. Maar de melodie blijft de boventoon voeren. Zoals op de heerlijke opener ‘Am I the One You’re Looking For’.

Wallace Vanborn probeert de jaren in te halen

Ook op ‘Heart Is Where The Home Is’ ligt het tempo hoog. De band heeft dan ook een paar albumloze jaren goed te maken. Als invloed duiķt naast Josh Homme ook De Staat op.

‘Even A Broken Guru Is Right At Least Two Times A Day’ krijgt de titel die het verdient. Hiermee moet het ongetwijfeld lukken live het dak ervan af te spelen.

Toegankelijk

‘Devil In A Brother’ bevat iets te veel het oude geluid. Maar dat maken ze qua toegankelijkheid op ‘Mastering Ascension’ en ‘From A To Yellow’ weer meer dan goed’. Het funky ‘There’s No T in Errorism’ is een waardige afsluiter van een geslaagd album.

Beluister het album “A Scalp For The Tribe” op Spotify

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.