Charles Bradley Spotify Playlist

Al op zijn zestiende stond Charles Bradley op het podium. Het duurde echter pas tot zijn zestigste voordat hij doorbrak. Een fascinerend levensverhaal dat tot uitdrukking kwam in de videoclip van zijn doorbraaksingle ‘The World (Is Going Up In Flames)’.

Op zijn veertiende liep hij weg van de armoede thuis. Na twee jaar rondzwerven werd hij opgenomen in een studieprogramma voor jongeren waar hij werd opgeleid tot kok. Met collega’s trad hij een aantal malen op tot de dienstplicht hen naar Vietnam deed afreizen.

In de jaren ’90 trad Charles Bradley veelvuldig op als James Brown imitator onder de naam Black Velvet. Maar de ellende leek hem te blijven achtervolgen. Zijn broer werd vermoord en zelf had hij een bijna-dood ervaring door een allergische reactie.

Het was in deze periode dat hij ontdekt werd door Daptone Records en kennismaakte met de Menahan Street Band.

Gelukkige jaren

In 2011 verscheen het debuutalbum “No Time for Dreaming” van Charles Bradley. Gelukkige jaren braken aan met festival optredens, meerdere albums en zelfs een rol in de animatieserie “American Dad”.

Noodlot keert terug

Eind 2016 sloeg het noodlot echter weer toe toen de diagnose kanker werd gesteld. Nadat hij de ziekte had overwonnen volgde een toernee. Het bleek zijn laatste te zijn. Er werd geconstateerd dat de ziekte was teruggekeerd. Charles Bradley cancelde zijn tour, nog steeds strijdbaar. Maar het bleek van korte duur. Twee weken overleed hij.

Onderstaande playlist bevat alle muziek van Charles Bradley op Spotify aangevuld met zijn eigen favorieten.