In de ban van de 80s

Hoewel er alweer twee decennia zijn gepasseerd blijven de jaren ’80 een bron van inspiratie. Regelmatig duikt er een nieuw bandje op met een vergelijkbare sound. Ook vult menig radiostation nog zijn playlist met de hits uit de jaren ’80. Zelfs de huidige politiek laat zich door de jaren ’80 inspireren en hanteert net als de twee kabinetten Lubbers een strikte bezuinigingspolitiek.

Heel wat technologieen die in de jaren ’80 werden ontwikkeld, hebben nog steeds invloed op ons dagelijks leven. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan kabeltelevisie. Waar in eerdere decennia de televisiesignalen nog ontvangen werden door een antenne op het dak. In 1988 kent de Publieke Omroep met de introductie van Nederland 3 opeens drie televisiezenders. Vanaf 1989 wordt commerciële televisie toegevoegd aan het aanbod als RTL Veronique met haar uitzendingen begint.

Ook wordt de homecomputer gemeengoed in de Nederlandse huishoudens en wordt de autotelefoon geïntroduceerd. De walkman, waarmee je je muziek op cassette mee kunt nemen, beheerst in de jaren ’80 het straatbeeld.

Op onderstaande Spotify playlist verzamelen we de beste muziek uit de jaren ’80. Als je je abonneert op de lijst, wordt je geinformeerd zodra er nieuwe jaren ’80 liedjes aan worden toegevoegd.