In de ban van Roald Dahl

Roald Dahl, een van de belangrijkste kinderboekenschrijvers van de 20e eeuw, zo niet de belangrijkste. Met zijn griezelige verhalen voor kinderen over heksen, reuzen en nare volwassenen lanceerde hij niet alleen zijn eigen carrière. Roald Dahl maakte ook de weg vrij voor andere kinderhelden zoals Harry Potter en Dolfje Weerwolfje. In thuisland Groot-Brittannië wordt Roald Dahl gezien als een van de vijftig belangrijkste Britse schrijvers sinds 1945.

Het leven van Roald Dahl is net zo spannend als de vele boeken die hij schreef. Zo diende Roald Dahl ten tijde van de tweede wereldoorlog in het Britse leger als piloot. Zelfs een noodlanding waarbij Roald Dahl een schedelfractuur opliep, weerhield hem er niet van het op te nemen tegen de Duitsers.

Roald Dahl schakelde diverse Duitse bommenwerpers uit en nam onder andere deel aan de Slag om Athene. Nadat Roald Dahl fysiek werd afgekeurd om nog deel te nemen aan vlieggevechten, ging hij aan de slag voor de Britse geheime dienst. Roald Dahl werkte hier onder meer samen met Ian Fleming (de geestelijk vader van James Bond) en David Ogilvy (de ‘Father of Advertising’). Roald Dahl verliet het leger in 1946 als een oorlogsheld.