Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
AlascA-Plea For Peace AlascAPlea For Peace

Tracklist:
 1. Plea For Peace
 2. The Comedy of Distance
 3. Red Herring
 4. Game Over
 5. Love Song #7
 6. The Ugliest Girl Alive
 7. Boy & Girl
 8. Ridicule
 9. Wookie
 10. Song for Nick Drake
 11. Melancholy Lake
 12. I Did Not Know

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 12 oktober 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“Plea For Peace” luidt de titel van het nieuwe album van AlascA. Een directe referentie aan de beroemde Peace Speech van John F. Kennedy.

Het album begint herkenbaar met de totaal unieke sound van AlascA die we van hun eerdere albums kennen. Maar al snel worden er nieuwe wegen bewandeld.

The Doors

Mijn persoonlijke favoriet daarbij is ‘The Comedy of Distance’ waarbij de band het psychedelische geluid van The Doors onderzoeken. Ook ‘Red Herring’ is stevig in de vruchtbare bodem van de sixties geprikt. Tekstueel wordt er echter toch vooral met de huidige tijdsgeest afgerekend.

AlascA nodigt uit tot koop

“Records are made but they aren’t sold” wordt er gezongen op ‘Game Over’. De tijdloosheid van dit album nodigt er echter wel toe uit. De Dijk zong al eens “Love song 100.001”. AlascA besluit terug te gaan naar ‘Love Song #7’ waarop de band vanzelfsprekend heel wat meer naïviteit aan de dag legt.

Als er vanuit het perspectief van de ‘The Ugliest Girl Alive’ gezongen wordt is het tijd om de wenkbrauwen even te fronzen. Muzikaal blijft het echter overtuigend. Vooral als een orgelarrangement wordt ingezet gebeurt er wat. (‘Wookie’)

Nick Drake

Op ‘Song For Nick Drake’ is het tijd voor vocale acrobatiek. Net zoals het onderwerp drie albums lang deed. Dat aantal heeft AlascA nu geevenaard met “Plea For Peace”. Wederom een prachtige aanvulling op hun oeuvre dat uit louter hoogtepunten bestaat.

Beluister het album “Plea For Peace” op Spotify.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.