And They Spoke In Anthems-Money In Time

And They Spoke In Anthems-Money Time

In het releasegeweld aan het begin van dit nieuwe muziekjaar moeten we ervoor waken dat “Money Time” van And They Spoke In Anthems raakt ondergesneeuwd. Het is nu namelijk al één van de hoogtepunten van 2019.

Soul of Man

Single ‘Soul of Man’ start als je favoriete JOHAN liedje mits ze over wat jazz in hun donder zouden beschikken. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een prachtige gitaarsolo.

Zo zou Pink Floyd klinken met Chris Isaak in de gelederen. Maar van wiens hand zou dan de prachtige poëtische tekst zijn?

If you want it darker close your eyes

De melancholie van And They Spoke In Anthems raast door

Op het tweede nummer ‘Leaving You Cold’ raast de melancholie door. Productioneel is overal aan gedacht. Met prachtig klinkende instrumenten en dito harmonieën. Adembenemend mooi.

Django Rheinhardt

‘Message From The Future’ staat, ironisch genoeg, met beide benen in de voedingsbodem die mensen als Django Rheinhardt ver in de jaren ’20 creerden.

Op ‘Dialogue For Pieces’ wordt getapt uit het Arctic Monkees/Balthazar vaatje, alleen dan nog een stukje zwaarmoediger. And They Spoke In Anthems grijpt je ermee bij de keel.

AM Pop

En net als je denkt dat je niet meer ellende kunt verdragen klinkt de zon door in titelnummer ‘Money Time’. Met elementen uit de AM pop van de jaren ’70 en een prachtig blazersarrangement. Een stukje ouderwets vakmanschap.

Op ‘Hollow Parade’ is het weer tijd voor de nodige moderne opnametechnieken. Het blijft allemaal even meeslepend.

Zwaar op de hand

Album “Money Time” is bij tijd en wijle behoorlijk zwaar op de hand. Maar And They Spoke In Anthems laat daarnaast horen dat er anno 2019 muzikaal nog voldoende onontgonnen gebieden zijn.

Beluister het album “Money Time” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.