Big2-Van Staal

Big2-Van Staal

“Van Staal” is het definitieve bewijs dat we voorlopig niets hoeven te verwachten van The Opposites. Maar what’s in a name. Big2 gaat gewoon door waar The Opposites in 2013 eindigden.

Hooguit houdt hij in zijn teksten nog iets meer rekening met iedereen. Geen ‘dom, lomp & famous’ teksten dus. Sterker nog, de vrouw wordt op een voetstuk geplaatst.

Kifesh als je strijdt om die meisjes
Ik heb liever een waardige vrouw
(‘Van Staal’)

Big2 is geen ‘Homewrecker’. Op ‘Thuis’ wordt duidelijk waar het vandaan komt. De scheiding van zijn ouders is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Al is hij ook geen heilige. Zo blijkt uit ‘Altijd Daar’. Maar wel iemand waar je altijd op kan rekenen. (‘Echte Matties’).

Goede oude tijd

Op ‘Vanavond’ gaat Big2 weer even naar die goede oude tijd. Die vrijheid gunt hij iedereen op ‘Ik Wil Dat Je Danst’.

En ik wil dat je danst
En ik wil dat je zweet
En alles wat je tegenhoud
Eventjes vergeet
En ik wil dat je danst

Geen stress vannacht
Geen druk vannacht
Geen druk vannacht
Doen net of we niet te vinden zijn

Geen politiek
Geen choreografie
Nee alleen muziek
Dans net alsof we kleine kindjes zijn

Big2 bedankt Snoop Dogg

‘Wats M’n Naam’ betoont tekstueel eer aan het debuutalbum van Snoop Dogg. Muzikaal verwacht je echter elk moment een paar bars van Will Smith. Op ‘Richtingsgevoel’ horen we Big2 zijn ambities ontvouwen om Minister van Buitenlandse Zaken te worden.

Herkenbaar

Het meest opvallende aan “Van Staal” is dat de herkenbare sound van The Opposites nog altijd werkt. Sterker nog, het mengt moeiteloos met de huidige Trap sound. Hierdoor is Twan van Steenhoven de enige rapper uit het vorige decennium waarbij het niet vreemd is hem te horen op een trap track. (‘Kaolo Systeem’)

Zomerhit van 2018

Of Big2 ook een nieuwe generatie zal aanspreken met dit album is afwachten. Voor The Opposites generatie is “Van Staal” echter zonder enige twijfel de zomerhit van 2018.

Beluister “Van Staal” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.