Blossoms-Foolish Loving Spaces

“Foolish Loving Spaces” is het derde album van Blossoms in vijf jaar tijd. En ze klinken nog even fris als op hun debuut. Dat heeft de BBC toch goed gehoord toen ze in de top 5 van de BBC Sound of 2016 werden geplaatst.

De instant meezingers van Blossoms

Alles wijst er op dat Blossoms met “Foolish Loving Spaces” even hoge ogen zal scoren als met de eerdere twee albums. Albumopener ‘If You Think This Is Real Life’ is een instant meezinger. Als romanticus komt Blossoms in hun teksten dan misschien niet zo goed uit de verf. Als liedjesschrijvers des te meer.

Vrolijk karakter

‘Your Girlfriend’ bevat naast een heerlijke baslijn ook een heel fijne gitaarriff. De tongue-in-cheek tekst zorgt voor een vrolijk karakter. Ook op ‘The Keeper’ blijft de band lichtvoetig. ”My Swimming Brain’ mag iets melodramatischer zijn. Het maakt je echter niet minder vrolijk.

Met ‘Sunday Was a Friend Of Mine’ laat Blossoms zien ook hard aan de titels te hebben gewerkt. De gruizige gitaarriff doet lichtjes denken aan The Darkness. ‘Oh No (I Think I’m In Love)’ is het Pet Shop Boys nummer van de band. Over het meisje dat uitsluitend “blue skies” in haar hoofd heeft.

Ode aan de liefde

Een ode aan de liefde noemt Blossoms het album. Daar kan ik me wel in vinden. Mijn liefde voor de band is in ieder geval weer gegroeid.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.