Cardi B.-Invasion of Privacy

Cardi B.-Invasion Of Privacy

Debuutalbum “Invasion Of Privacy” van Cardi B. is ongetwijfeld de release waar dit jaar het meest naar uit gekeken is.

Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik kon verwachten op basis van het handjevol singles. Maar het overtreft mijn stoutste dromen. Vergeet de singles maar want de andere tracks op het album zijn vele malen sterker.

Cardi B. doet een gooi naar de troon

Het begint al met openingsnummer ‘Get Up 10’ waarop Cardi B. haar levensverhaal uit de doeken doet. Een start dat je doet beseffen dat we hier te maken hebben met een Instant Classic.

Wat er ook gebeurt, dit album kunnen ze haar niet meer afpakken. Want reken maar dat er iets zal gebeuren. Ik geloof namelijk niet dat al die mannelijke rappers zonder slag of stoot hun troon op zullen geven. Het blijkt al uit de ronduit zwakke mannelijke features op het album.

Tegenvallende mannelijke features

Op ‘Drip’ horen we Migos op de automatische piloot. Ook Chance The Rapper weet niet te overtuigen op ‘Best Life’. Dit in tegenstelling tot de bars van Cardi B. op deze track.

“I’m my own competition”

Salt ’n Pepa

Zolang de mannelijke inbreng op ‘I Like It’ beperkt blijft tot de muziek is dat prima. De vocalen van Bad Bunny en J. Balvin op de latin track voegen echter niets toe. Ook ‘Bartier Cardi’ met 21 Savage en ‘She’s Bad’ met YG behoren niet tot de sterkste tracks.

Op ‘Bickenhead’ neemt ze wel alle ruimte. Cardi B. brengt daarbij de rap van Salt ’n Pepa naar een volgend level.

Vrouwelijk perspectief

‘Be Careful’ is een niet mis te verstane waarschuwing voor alle mannen. Ook op ‘Ring’ neemt ze geen blad voor de mond. Het bevat een van de beste vocale prestaties van Kehlani sinds haar toch wat tegenvallende debuut verscheen. Ook SZA levert een geweldige bijdrage op ‘I Do’.

Met ‘Money Bag’ doet de rapper het succes van ‘Bodak Yellow’ dunnetjes over. Terwijl ze op ‘Thru Your Phone’ laat horen ook nog over een kwetsbare kant te beschikken.

Richting haar A&R mag ze zich wat mij betreft echter wel wat krachtiger opstellen. Geen mannelijke features meer op album twee.

Beluister het album “Invasion Of Privacy” via Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.