Cutting Edge Jazz Festival

Aanstaande zaterdag vindt voor de 5e keer het Cutting Edge Jazzfestival in Den Haag plaats. Als publiekstrekker staat deze keer Chris Potter geprogrammeerd.

Steely Dan

Potter toerde onder andere met Steely Dan waarvan dit jaar Walter Becker overleed. Muziek die door Jazzliefhebbers Pop wordt genoemd en door Popliefhebbers onder Jazz wordt geschaard.

Chris Potter werkte ook samen met Ray Brown, Paul Motian, James Moody, Kenny Werner, de Mingus Big Band en Dave Holland. Op Cutting Edge zal hij optreden met zijn Chris Potter Trio waar ook Reuben Rogers & Eric Harland (sax, bas en drums) deel van uitmaken.

John Coltrane

Net als voorgaande edities is het niet alleen muziek wat de klok slaat. Zo is er een expositie van een serie portretten van Haagse musici, door fotograaf Maurits van Hout.

‘Chasing Trane – The John Coltrane Documentary’ is een filmdocumentaire die wordt vertoond. Een eerbetoon aan een van de grootste saxofonisten ooit, John Coltrane.

Naast het Chris Potter Trio zal ook de jonge band Vitopol optreden. Zij laten momenteel een frisse wind door de Jazzscene waaien. Ook Marzio Scholten treedt op, solo op gitaar. Aards en bezield wordt zijn muziek genoemd.

Dancing shoes

De zevenkoppige band Greyheads vermengt hip hop met electronica en stevige jazz grooves. Het Spoken Saxophone Quartet + 2, bestaat uit vier saxofonisten, een percussionist en zangeres met loopstation. Ze beloven je in filmische sferen te brengen.

American Songbook

Jazzschool Den Haag zingt uit het American Songbook en DJ Jazz Min Lau zorgt voor dansbare beats. Een compleet programma dus dit jaar op het Cutting Edge Jazz Festival.

PROGRAMMA

GROTE ZAAL

21.15-22.15 CHRIS POTTER TRIO ft. Reuben Rogers & Eric Harland

KLEINE ZAAL

19.30-20.00 Spoken Saxophone Quartet met Spoken + 2
20.15-20.45 Spoken Saxophone Quartet met Spoken + 2

KETELHUIS

19.30-20.00 Marzio Scholten solo
20.15-20.45 Marzio Scholten solo
22.30-23.15 GreyHeads

HET DIEPE

19.15-20.53 Chasing Trane (docu over John Coltrane)
22.15-23.30 DJ Jazz Min Lau

TEA ROOM

19.00-19.45 Vitopol
20.00-20.45 Vitopol
22.15-23.00 Jazzschool Den Haag
FOYER BIJ KLEINE ZAAL

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.