Ed Kowalzcyk-The Flood and The Mercy

Ed Kowalczyk-The Flood And The Mercy

Ed Kowalczyk is in Nederland nog altijd populairder dan bij de andere leden van zijn ter ziele gegane bandje Live. Nu staan we ook wel bekend als een trouw volkje, maar “The Flood And The Mercy”, het tweede soloalbum van Ed Kowalczyk is ook gewoon weer een goed album. De zweverige teksten die Ed Kowalczyk’s werk de laatste jaren kenmerkten zijn dit keer grotendeels achterwege gelaten. Het is goed te vernemen dat een midlife crisis waarschijnlijk voorbij zal trekken aan huize Kowalczyk, aangezien de al jaren gelukkig getrouwde rockzanger nog steeds “You’re Still The One” zingt in het openingsnummer van “The Flood And The Mercy”.

‘Seven’ is het volgende hoogtepunt van het nieuwe album “The Flood And The Mercy” van Ed Kowalczyk. ‘I’m Gonna Cry Like A Little Baby’ zingt hij verscheurd. Op ‘Parasite’ schakelt Ed Kowalczyk nog een tandje bij en maakt van “The Flood And The Mercy” steeds meer een ouderwets rockalbum. Luisterend naar de tekst zou het nummer best wel eens gericht kunnen zijn tegen zijn oude bandleden.

Op ‘Take Me Back’ horen we een werkelijk fantastische hardrock gitaarriff. Het roept samen met het afwijkende drumwerk een nummer als Lakini’s Juice (1997) van Live in herinnering. Ook op ‘Supernatural Fire’ en ‘The Watchman’s Lament’ gaat de versterker vol open en stemt Ed Kowalczyk de rockgoden uitermate tevreden met zijn nieuwe album “The Flood And The Mercy”.


1 gedachte over “Ed Kowalczyk-The Flood And The Mercy”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.