Feet-What’s Inside Is More Than Just Ham

Er is met Shame, Idles, Black Midi en The Murder Capital weer een ware golf van jonge, Engelse gitaarbandjes. Ook de naam van FEET gaat al twee jaar rond.

Feet zit vol bravoure

Nu is debuutalbum “What’s Inside Is More Than Just Ham” er. Tien gelikte liedjes vol bravoure. Met zoveel vernuft dat je het gerust de hele dag op repeat kan zetten.

Wat heeft Feet met Yello?

Het begint al met opener ‘Good Richards Crash Landing’. Dat naast een geweldige riff en de juiste energie optimaal gebruik maakt van alle mogelijkheden waar een moderne studio tegenwoordig over beschikt.

Op single ‘Ad Blue’ zijn heel verrassend invloeden van Yello te horen. Engelser dan met het regenachtige ‘English Weather’ wordt het natuurlijk niet.

Tijdloze muziek

‘Petty Thieving’ is de single waarmee Feet in 2017 op de radar kwam. Het nummer heeft nog helemaal niets aan kracht ingeboet. Datzelfde zal opgaan voor het volgende nummer waarop een reisje naar de ‘Outer Rim’ wordt ondertussen.

FEET laat daarbij naast hun liefde voor Star Wars ook steeds meer punk invloeden horen.

Engelse humor

‘Dog Walking’ is heerlijk tongue-in-cheek. Dat FEET over de nodige Engelse humor beschikt maakt ook het nummer ‘Wiggy Pop’ duidelijk.

Op titelnummer ‘What’s Inside Is More Than Just Ham’ nieuwe wegen worden bewandeld om met gitaarfeedback muziek te maken.

De dansbaarheid van Feet

Met ‘Chalet 47’ wordt de luisteraar verleidt om zelf in beweging te komen. Overigens is de dansbaarheid van de nummers ook iets wat FEET onderscheidt van eerder genoemde bands. Het maakt van “What’s Inside Is More Than Just Ham” een geweldige plaat.

Beluister het album “What’s Inside Is More Than Just Ham” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.