Gold Complex-New Soul

Gold Complex-New Soul

“I just met this classic girl”, zingt zanger Will Bowes van Gold Complex. Toepasselijk. Klassieker als Gold Complex komen ze tegenwoordig namelijk niet meer voor.

Gold Complex: de bezetting van een Big band

Met acht man sterk is er sprake van een unieke bezetting. En dat geldt ook voor de sound op debuutalbum “New Soul”. Blazers en veel soul laat hen klinken als een Big Band.

Maroon 5

Zanger Will Bowes kan met gemak doorgaan voor Adam Levine. Ook wel bekend als de zanger van Maroon 5. Compositorisch wordt er echter een veel hoger niveau nagestreefd. The best of both worlds zogezegd.

Carlos Santana

Openingsnummer ‘Homegirl’ bevat naast bovenstaande geweldige openingszin een gitaarsolo die we doorgaans alleen uit de vingers van gitaargod Carlos Santana horen komen.

Op ‘Driver’ rijdt Bowes op een prachtige melodie door de coupletten. ‘Fight About Nothing’ klinkt herkenbaar. Daarnaast is het gezongen vanuit een heerlijk mannelijk perspectief.

Het spelplezier van Gold Complex

Het album is ouderwets als band opgenomen. Het komt het spelplezier hoorbaar ten goede. Maar dit kan natuurlijk alleen als de muzikanten werkelijk subliem zijn. Daardoor valt ook een wat modernere sound zoals op ‘Meant To Dance’ niet uit de toon.

Had ik al een album van het jaar genomineerd? Beluister het album New Soul op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.