Inspector Cluzo-We the People of the Soil

Inspector Cluzo-We The People Of The Soil

“We The People Of The Soil” is alweer het zesde studioalbum van Inspector Cluzo. Voor het eerst is er iemand van buiten af aangetrokken. Producer Vance Powell. Meervoudig Grammy Award winnaar voor zijn werk met onder meer Jack White, White Stripes en Seasick Steve.

De boer is troef

“You can’t take the country out of a farmer,” zingen ze op albumopener ‘A Man Outstanding In His Field’. Wederom verloochenen ze hun afkomst niet. De gitaren klinken zoals het hoort. Bijzonder krachtig geproduceerd.

Inspector Cluzo graaft zich politiek

Het “wij tegen de rest” gevoel komt er heel nadrukkelijk in naar voren. Terwijl op ‘Cultural Misunderstanding’ juist toenadering wordt gezocht. Op ‘Ideologies’ wordt nog wat dieper politiek gewroet.

Daar tussendoor is er het luchtigere ‘The Sand Preacher’. Hierop duikt het verhalende aspect op in de muziek van Inspector Cluzo. Wel is het wederom een nummer over een eenling.

Valkuil

Op ‘The Best’ staat de band stil bij dé valkuil van de westerse samenleving:

“All our life we have to be the best”

Het zijn de hoogtepunten van een album waarmee het volop genieten is als de gitaarversterkers of vocale registers wijd open staan.

Boekuitgave

Je kunt het album “We The People Of The Soil” beluisteren op Spotify. Maar het is aanbevolen om de prachtige fysieke 32 pagina’s tellende uitgave (vanzelfsprekend inclusief cd) aan te schaffen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.