Joost Dijkema-Time Thief

“Time Thief” is het tweede album van Joost Dijkema. Nog meer dan op zijn debuutalbum weet hij met zijn gitaarspel te raken.

Met mijn oude ziel en duizenden uren muzikale herinneringen brengt albumopener ‘We Came Across Pt III’ me terug naar de MTV unplugged sessie van Eric Clapton. Ook dat album begon met een instrumental. Maar zo werelds als Joost Dijkema klonk Clapton nog nooit.

Joost Dijkema gaat de wereld redden met de song ‘Plastic Seawater’

De titel ‘Plastic Seawater’ spreekt boekdelen. Het beeldende gitaarspel maakt mij nieuwsgierig naar het instrument waar hij deze fascinerende klanken uit weet te krijgen.

Het meanderende titelstuk ‘Time Thief’ is vervolgens een oase van rust. Het bewijs dat een inventieve gitaaraanslag en melodie vele malen boeiender is dan de zoveelste drie minuten pop song.

Virtuoos spel

Ook op ‘Dalla Montagne Alle Pianura’ kan er worden gewatertand met behulp van Joost zijn virtuoze spel.

‘Edge of the City’ is een ideaal nummer om onderweg op te zetten. Maar pas op voor de melancholische bui waar het je in kan brengen. Luister maar naar de ‘Legacy Of An Old Skeleton Car’ om te horen hoe gevaarlijk dat is.

Hoogtepunt op album “Time Thief” van Joost Dijkema

Het hoogtepunt op “Time Thief” is zonder twijfel ‘Strange Replacements’ waarop Joost Dijkema zijn verhalende kant verder uitbouwt. ‘Eite’s Last Journey’ komt daar door de emotionele geladenheid vlak achteraan.

Knap dat je dat met je gitaarspel en de vioolpartij van de Finse Heta Salkolathi kan oproepen. Ook op ‘To Make Us Believe (Once Again)’ vult ze de ruige zang van Joost Dijkema prachtig aan.

Gestolen tijd

Langzaam wordt de albumtitel me duidelijk. Deze plaat gaat heel veel tijd van me “stelen”. Het album “Time Thief” is vanaf 27 september verkrijgbaar.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.