Kim Hoorweg-Untouchable

Kim Hoorweg-Untouchable

Als ik het goed heb is “Untouchable” het vierde album van Kim Hoorweg. Dat is al een behoorlijk repertoire. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de zangeres pas 25 jaar oud. Haar debuut kwam dan ook al uit toen ze pas 14 jaar was. Als Jazz zangeres lijkt Kim Hoorweg in Nederland inmiddels “Untouchable”.

Samenwerking met Raul Midon

Zoals doorgaans gewoon is in de Jazz muziek worden op het album originals, traditionals en covers afgewisseld. Daarbij kiest Kim Hoorweg niet voor de usual suspects. Sterker nog, er is nauwelijks verschil tussen de covers en het originele werk.

‘Everybody’ herken ik als een nummer van Raul Midon. Nader onderzoek leert dat dit album in samenwerking met hem tot stand is gekomen.

Van free jazz tot latin

Waar Raul Midon inmiddels een eigen herkenbare stijl heeft horen we op “Untouchable” het volledige spectrum dat Jazz heeft te bieden. Albumopener ‘Soar’ gaat van start met compromisloos free jazz pianospel. Het mondt uiteindelijk uit in elkaar opvolgende gitaarpartijen vol latin invloeden.

Kim Hoorweg zingt daarbij niet mee met de melodielijn van de muziek maar kiest haar eigen weg.

Smooth Jazz

Op ‘Dream On’ doet ze dat wel heel smooth. Het funky ‘Everybody’ is slechts een korte onderbreking. Want ook op ‘Falling In Love’ worden we bedwelmd door de smooth Jazz van Kim Hoorweg. Op ‘For Free’ en ‘If I Ruled The World’ legt ze een klassiekere benadering aan de dag. Ook dit past haar goed.

Kim Hoorweg verdient een plekje in ons collectieve muziekgeheugen

‘The Art of Breathing Under Water’ is een andere manier om over een verstikkende liefde te zingen. Door de fenomenale gitaarsolo groeit het nummer uit tot een Bluesy hoogtepunt.

Op ‘No Reason Why’ is de funk weer terug. En dit keer gaat ze niet meer weg. Tot aan de afsluitende titeltrack. Net zoals Kim Hoorweg inmiddels niet meer weg te denken is. Met album “Untouchable” verdient ze definitief een plekje in het collectieve muziekgeheugen.

Beluister het album “Untouchable” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.