Laurence Jones-Laurence Jones Band

Laurence Jones-Laurence Jones Band

Laurence Jones is het ultieme bewijs dat je in een artiest moet blijven geloven. En hem de ruimte moet geven om te blijven groeien. Zijn debuutplaat wilde niet heel erg bij mij beklijven. Maar opvolger “Laurence Jones Band” maakt dat begin van tot eind helemaal goed.

Laurence Jones zeer overtuigend op tweede plaat

Vanaf de eerste maat is het een bijzonder overtuigende plaat. Hij zingt ook niet voor niets ‘Everything Gonna Be Alright’. Ook op ‘Wipe Those Tears Dry’ zingt hij deze bemoedigende woorden.

Santana

Qua productie heeft deze tweede plaat veel weg van de ’80s sound van Santana. En laat ik daar nu net enorm fan van zijn. Met ‘I’m Waiting’ hebben ze zelfs een songtitel gemeen.

Ouderwetse blues

‘Mistreated’ is een ouderwets stukje onvervalste blues. ‘Quite Like You’ is positiever gestemd. Hoogtepunt in het nummer is het moment dat orgel en gitaar met elkaar uitmaken wie de beste solo in zich heeft.

Messcherpe vingeroefening van Laurence Jones

‘Long Long Lonely Ride’ is misschien wel het beste nummer op de hele plaat. Ritmisch een messcherpe vingeroefening. ‘Beautiful Place’ lijkt geïnspireerd door Eric “slowhand” Clapton.

De cover waarvan je niet wist dat je hem miste

Met ‘Daytripper’ staat er ook nog een cover op het album waarvan je niet wist dat je hem miste. ‘The Love’ voor de blues bloeit zo weer volledig op.

Beluister het album “Laurence Jones Band” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.