Logout-N91°

Logout-N91°

“N91°” is het derde album van de Griekse producer LogOut. Het album, opgenomen in Amsterdam, vertelt het verhaal over een outcast die wakker wordt op het strand van een onbewoond eiland.

Door de voorwerpen die hij bij zich draagt komen zijn herinneringen langzaam terug. (‘Who Knows’). ‘I Will Meet You There’ gaat dan waarschijnlijk over de vrouw die hij bewegingsloos naast hem vindt.

N91°: van traditioneel naar progressief

Muzikaal is er op de eerste tracks van N91° sprake van een traditionele aanpak. De synthesizergeluiden doen denken aan het werk waar pioniers als Jean-Michel Jarre en Vangelis mee experimenteerden.

Op ‘Love Me’ wordt hier voor het eerst van afgestapt en gekozen voor een songstructuur waarin zelfs ruimte is voor opera-invloeden. Op ‘Kite Waltz’ wordt een gevoelige snaar geraakt en blijkt LogOut heel wat meer in zijn mars te hebben.

Emotionele lading

Op ‘Gone Forever’ wordt de emotionele lading verder opgevoerd. De luisteraar heeft daarbij aan een half woord genoeg. Op ‘In Another Life’ is het de mooie opbouw en overweldigende productie die intrigeert. Er duiken zelfs wat trance invloeden

Apotheose op N91°

op. ‘Theorem’ begint met een lekkere baslijn. De melodielijn is echter wat al te flauw. Dit wordt echter weer volledig goed gemaakt met de apotheose.

Goede afloop

Met ‘Bayorsai’ staat er zelfs een track op die door een progressieve DJ op een clubavond best eens ingemixt zou kunnen worden.

Als je de titel uitspreekt, By Your Side, zou het verhaal wel eens een goede afloop kunnen hebben. Maar dat wordt door de artiest in het midden gehouden zodat de luisteraar zijn eigen verhaal kan vormen.

Beluister het album “N91°” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.