Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Maximé-Achterkant van Nederland MaximéAchterkant van Nederland

Tracklist:
  1. Molleman
  2. Boulevard
  3. Van Boven Naar Beneden
  4. De Droom
  5. Bovenaan 't Zonlicht
  6. In Bloei
  7. Vrijdagavond
  8. Het Was Niet Voor Niets
  9. Vrij
  10. Achterkant Van Nederland

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 14 september 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“Koot graaft zich autobio” luidt de titel van een in de jaren ’80 populair boek. Het zou zomaar ook kunnen gelden voor Maximé. Hij start zijn album “Achterkant van Nederland” als een ‘Molleman’.

Met eigen handen graaft hij een tunnel naar beneden. Want wie wil groeien moet diep gaan. Een zoektocht die start op het euforische ‘Boulevard‘. Ook schijnt ‘Bovenaan ’t Zonlicht’ alweer.

Een goedgemutste Maximé

Met positieve teksten en goedgemutste muziek wijst Maximé ons de weg. Van naar jazz neigende improvisaties tot onvervalste ’80s synthesizers. Langzaam wordt duidelijk waar de weg naar leidt. Naar datgene wat ieder mens wil: vrij zijn. En dat is voor iedereen anders.

Voor mij is dat deze website. Voor Maximé is het, luisterend naar zijn album, muzikale vrijheid. Heel mooi dat hij dat gevoel vooral ook in de muziek stopt en de teksten open voor de interpretatie van de luisteraar houdt.

Alles kan en mag aan de achterkant van Nederland als het maar leuk is

“Achterkant van Nederland” is een album geworden waarop alles kan en mag. Niks geen stringente muzikale regels. Maximé zingt wanneer hij dat voelt. Spoken word en rap lopen dwars door elkaar heen. Net zoals pure pop en weelderig georkestreerde blazerspartijen. Precies zoals het leven is.

De ene dag jubelend, de andere dag wat meer ingetogen. Wie van het leven houdt luistert “Achterkant van Nederland”. Het album komt vrijdag 14 september officieel uit. Maar juist omdat het leven zo onvoorspelbaar is kun je het album nu hier al beluisteren.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.