Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Middle Kids-Lost Friends Middle KidsLost Friends

Tracklist:
 1. Bought It
 2. Mistake
 3. Edge of Town
 4. Maryland
 5. On My Knees
 6. Don't Be Hiding
 7. Hole
 8. Please
 9. Lost Friends
 10. Never Start
 11. Tell Me Something
 12. So Long Farewell, I'm Gone

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 4 mei 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Lekker in het gehoor liggende rockbandjes zijn tegenwoordig op anderhalve hand te tellen. Als de gitaar al ter hand wordt genomen wordt vaak eerder het experiment gekozen dan een poprock benadering.

Alleen daarom is het al fijn om Middle Kids er bij te hebben. En ook om het half dozijn oudgedienden (Johan, Foo Fighters, Queens of the Stone Age, A Perfect Circle etc.) dat de dienst uitmaakt eens te laten horen hoe het ook kan.

Middle Kids is al getrouwd

Middle Kids bestaat uit het jonge echtpaar Hannah Joy en Tim Fitz, aangevuld met drummer Harry Day. Ze stonden al in het voorprogramma van Ryan Adams en Cold War Kids. Vooral de eerste nummers op debuutalbum “Lost Friends” laten horen waarom.

‘Bought It’ en ook ‘Mistake’ bevatten gitaarlicks die nog verslavender zijn dan indiehitje ‘Edge of Town’.

Hitgevoelig

Vooral ‘Mistake’ blinkt uit in hitgevoeligheid. Op ‘Maryland’ wordt een tandje teruggeschakeld. Het legt de countryinvloeden bij de Australiërs bloot. ‘Please’ en ‘On My Knees’ zijn een poging tot stadionrock maar hierin vergaloppeert de band zich toch enigszins.

Dan hoor ik toch liever het oprechte titelnummer ‘Lost Friends’ (mét slidegitaar!). Ook het basgedreven ‘Tell Me Something’ waarop Hannah Joy haar vibrato los laat is een hoogtepunt op het album.

Tekstdichters

Op ‘Don’t Be Hiding’ treedt Middle Kids als tekstdichters op de voorgrond. Je bent uniek zoals je bent en daarvoor hoef je je niet te schamen lijkt de boodschap te zijn.

Het geldt ook voor Middle Kids die met “Lost Friends” een meer dan verdienstelijk album heeft gemaakt. Tot aan het indrukwekkende slotstuk ‘So Long Farewell I’m Gone’ dat we ongetwijfeld nog in een (oorlogs)serie of film gaan horen.

Het album “Lost Friends” is vanaf 4 mei op Spotify te beluisteren.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.