Mister Personal TreBeats The Rebirth

Mister Personal Trebeats-The Rebirth

PSL / Persoonlijk / Mister Personal doet al enige tijd zijn zegje in de Europese hiphop scene. Trouw aan de boombap terwijl in Nederland massaal de Trap sound wordt aangehangen. Waardoor er inmiddels sprake is van een behoorlijk eenvormige scene.

Mister Personal brengt verfrissend geluid

Misschien is het daarom wel dat “The Rebirth” met de Zwitserse TreBeats zo verfrissend klinkt. Persoonlijk trekt zich daarbij niets aan van taalbarrières. Nederlands en Engels worden moeiteloos afgewisseld. En ook komen er Duitse bars voorbij van gastrappers. (‘Worldtour’)

Zwitserland

Veel van hen zal Persoonlijk hebben leren kennen tijdens zijn regelmatige tournees door Zwitserland. Ervaringen waar hij op ‘Bars For Breakfast’ aan refereert.

Een hoogtepunt op “The Rebirth” is ‘Remedy’ waarop Mister Personal de nodige levenswijsheden spit in het Engels én Nederlands. De trots dat hij na vijftien jaar hard werken voor het eerst op vinyl te horen is straalt er vanaf.

Dubbel LP op vinyl

“The Rebirth” bevat maar liefst 70 minuten muziek waardoor het een dubbel LP is geworden. Muzikaal is het ook dik in orde met een fijngevoelig trompetarrangement op ‘Party’.

Met ouderwets scratchwerk wordt verder aan de authenticiteit gewerkt. (‘I Got Both In Me Pt. 2’) Op ‘Suicide Scratch’ krijgen deze skills zelfs volledig de ruimte. Gelardeerd met de nodige herkenbare samples.

Vrouwvriendelijk

Ook op ‘Para Mi’ is er sprake van inventief samplegebruik. Opvallend is de afwezigheid van vrouwonvriendelijke benamingen waar Hiphop tegenwoordig bijna onder bezwijkt. Uiteraard is er wel de nodige bragging. Alleen niet over geld maar over minder materialistische zaken als zelfrespect.

Emotioneel slot

Op ‘Peanuts’ uit Persoonlijk zijn mening over de scene. Op ‘Get Of My Back’ is een glansrol weggelegd voor StarrLight. Een groot vrouwelijk talent uit Nederland. Het is de opmaat naar de twee emotionele afsluitende nummers. De eerste langspeler op vinyl van Persoonlijk was het wachten meer dan waard.

Beluister “The Rebirth” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.