Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Mummy’s a Tree-Goodbye Stratosphere Mummy's a TreeGoodbye Stratosphere

Tracklist:
  1. A Little Lightness
  2. Oak Tree Yard
  3. Heaven Is a Game
  4. 1000 Years
  5. Pyjamas & Snow Boots
  6. I'm Going Down
  7. Road Song
  8. My Mummy's a Tree

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 23 juni 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Sinds 1996 zweeft Mummy’s A Tree al door het muzikale universum. Tot aan dit jaar waren er vier albums. Maar in mei 2018 was er opeens het nieuws dat er een nieuwe plaat in aantocht was. Nog steeds met als enige constante factor Stefan van den Berg.

Muzikale regels zijn er om gebroken te worden

Mummy’s A Tree staat voor hoogstaande, herkenbare muziek ongeacht de bezetting. Het is lastig de vinger er op te krijgen waar die herkenbaarheid in schuilt. Voor Stefan van den Berg zijn muzikale regels er namelijk vooral om gebroken te worden.

Ook op het vijfde album “Goodbye Stratophere” wordt er weer lustig geëxperimenteerd met stijlelementen uit verschillende genres. Heerlijk gitaarwerk vol rockriffs worden afgewisseld met jazzinvloeden. Waarbij de band verder durft te gaan dan bijvoorbeeld Daryll-Ann. Qua melodie is er echter wel een connectie met die band. (‘ Oak Tree Yard’)

Mummy’s a Tree maakt Rock weer spannend

Het het rockende karakter vaak terug doet denken aan de beginperiode van Excelsior Recordings, toevallig ook in 1996 opgericht. Toen gitaren nog toonaangevend in de muziek waren. Mummy’s A Tree laat op “Goodbye Stratophere” horen dat Rock nog wel degelijk spannend kan zijn.

Op het swingende openingsnummer ‘A Little Lightness’ gebeurt dat met een verrassende akoestische basis. Op ‘Heaven Is A Game’ duikt Stefan van den Berg in de rol van verhalenverteller. ‘1000 years’ maakt duidelijk dat de folky singer/songwriter in hem nog niet verdwenen is. De wonderschone gitaarsolo tilt het nummer boven zichzelf uit.

Sleutelnummer

Kant B van “Goodbye Stratophere” bevat meer uitgesponnen nummers. Zoals het grotendeels drumloze ‘Pyjamas & Snow Boots’ dat een twee-eenheid lijkt te vormen met ‘I’m Going Down’. Schijnbaar het sleutelnummer aangezien we hierin de albumtitel voorbij horen komen.

Het beste werk van Mummy’s a Tree tot nu toe

Op ‘Road Song’ komt alles samen. Scherp elektrisch gitaarwerk wordt afgewisseld met akoestische accenten. Alles ter ondersteuning van het verhaal dat voldoende diepgang bevat om uitgewerkt te worden tot een speelfilm of roman. Stefan van den Berg heeft zich overduidelijk uitgedaagd om met “Goodbye Stratophere” zijn beste werk tot nu toe te maken.

Vanaf 23 juni is het album “Goodbye Stratosphere ook via Spotify te beluisteren.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.