Odd Couple-Yada Yada

Ik mocht rustig aan doen met de recensie van “Yada Yada”, het derde album van Odd Couple. Het zal op verzoek van de Duitsers zelf zijn. Die zich niets aantrekken van de verwachtingen van anderen en alles op hun eigen tempo doen.

Betekent dat ook dat ik mag schrijven wat ik wil? En het dus onbeschaamd mag hebben over de voor de hand liggende Kraftwerk referentie bij openingsnummer ‘Bokeh 21’?

De chit-chat van Odd Couple

Titelnummer ‘Yada Yada’ zou gaan over onnodige chit-chat. Maar door de lollige sfeer werkt het nummer dat juist in de hand. Ook op ‘Stiff’ is sprake van een muzikale tegenstelling.

Met het derde album is er ook een derde bendelid aan komen schuiven: Dennis Schulze. Odd Couple lijkt hierdoor wel weer wat traditioneler te werk te gaan.

Veelvraten

De band toont zich een ‘Vielfraß’. Er wordt namelijk zowel in het Duits als het Engels gezongen. Zoals in ‘Katta’ bijvoorbeeld. Op ‘Gib Mir Das’ wordt de gitaar naar de achtergrond verschoven. Ten faveure van synthesizer en orgel. De muziek wordt er direct een stuk interessanter van.

Op ‘Fangdannan’ zijn ze weer terug, maar wel een stuk experimenteler. Het zijn de schaarse hoogtepunten op een album dat zich te weinig weet te onderscheiden.

Het album “Yada Yada” is vanaf 16 maart op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.