Otzeki-Binary Childhood

Otzeki-Binary Childhood

“Binary Childhood” is het debuutalbum van Otzeki. De neven Mike Sharpe (zang, gitaar) en Joel Roberts (toetsen, Ableton) hopen ermee hun eigen plekje in het muzikaal universum mee te veroveren. Luisterend naar het album zal dat nog een hele puzzel worden.

Techno en Trance

Techno en Trance lijkt de basis te vormen van hun muziek. Met name Techno is in de basis toch een beetje saaie muziek. Geschikt voor de dansvloer door het repetitieve karakter. Maar tegelijkertijd is dat ook de reden waardoor technoalbums over het algemeen wat tegenvallen.

Dat is met “Binary Childhood” gelukkig niet het geval. De vocalen van Mike Sharpe zijn daarbij een sterk wapen van Otzeki. Maar ook de toevoeging van invloeden als The Cure en Depeche Mode (zelf ook niet vies van een potje Techno) dragen daar aan bij. Ook is de muziek van Otzeki vaak behoorlijk ritmisch ingestoken.

De invloed van technologie

En dan zijn er nog de soms wat vreemde teksten die tot nadenken kunnen stemmen. Over de grote invloed van technologie op ons leven bijvoorbeeld. En hoe als buitenbeentje je eigen plek te vinden in deze maatschappij. Waar een carrière en uiterlijke schijn het contact tussen elkaar steeds meer lijkt te laten verdwijnen.

De rusteloosheid die zo’n maatschappij met zich meebrengt weet Otzeki goed met haar muziek te vatten. Maar ja, probeer daar dan maar eens je plekje in het muzikale universum mee te veroveren.

Algoritme dat onze diepste geheimen kent

Op albumopener ‘All The Animals’ probeert Otzeki dit allemaal in perspectief te brengen zo lijkt het. Want wie waren hier eerder dan ons? Inderdaad de dieren.

En wie heeft er nooit eens aan gedacht hoe het zou zijn om voor een dag hun leven te leiden? In plaats daarvan laten we ons leven leiden door een algoritme dat onze diepste geheimen kent. (‘Pay The Tax’) “I’m already dead” zingt Mike Sharpe op het gelijknamige nummer.

Otzeki gered door ‘True Love’

Gelukkig weet ‘True Love’ hem weer tot leven te wekken. Maar liefst drie nummers wijdt Otzeki eraan en dan nog zingt Mike Sharpe dat hij het niet kan geloven. (‘Are You For Real’)

Eigenlijk staat het hele album bol van de liefde. Verbondenheid via elektronische muziek. Dat is wat Otzeki nastreeft. Aan jou de taak om hun missie te laten slagen.

Het album “Binary Childhood” is vanaf 13 april te beluisteren op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.