A Blaze of Feather-A Blaze of Feather

A Blaze of Feather was de onbekende naam die opeens op de line up van tal van Europese festivals stond. Maar toen bleek dat niemand minder dan Ben Howard de gitarist van de band was, werd alles een stuk logischer. Vlak voor al die festivals verschijnt nu het titelloze debuut via het eigen label van Howard.

The heat of summer

Frontman van A Blaze of Feather is Mickey Smith, de gitarist van Ben’s tourband. De muzikale aanpak van de heren verschilt niet enorm en dat is ergens ook wel logisch. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Het dromerige openingsnummer ‘Valkyrie’ is daar een mooi voorbeeld van. “The heat of summer” klinkt er, waarmee A Blaze of Feather een aanloop lijkt te nemen op het festivalseizoen.

Luisterend naar de heerlijk lome single ‘Six Years’ horen we in ons achterhoofd de samenzang al over de weide galmen. ‘Greatest Heights’ is het eerste nummer waarop de gitaar in de lead is. Op ‘Dust In The Wind’ komen daar de nodige bluesinvloeden bij en horen we daar geen ontwapenend orgeltje?

Vocale kracht

‘Requiem’ en ‘Soft Days’ moeten het vooral van hun vocale kracht hebben en dat is niet het sterkste punt van Mickey Smith die het vooral van de gouden melodieën moet hebben die hij uit zijn mouw schudt, zoals bijvoorbeeld het geval is op ‘Threads’. Het spaarzaam ingevulde ‘Behold’ laat ook de nodige indruk achter als A Blaze of Feather de Gospel Blues weer nieuw leven inblaast. Ook de erfenis van JJ Cale wordt eer aan gedaan met ‘Seasons’.

Al met al is het prima vertoeven met A Blaze of Feather, zeker tijdens de zomermaanden. Zo zeer dat we hopen dat het geen eenmalig project is.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.